Оголошено лауреатів музичної премії YUNA 2023

Оголошено лауреатів музичної премії YUNA 2023

18 Квітня 2023
1802
18 Квітня 2023
19:36

Оголошено лауреатів музичної премії YUNA 2023

1802
Переможцями цьогоріч стали 12 пісень, найбільш ротованих на всеукраїнських радіостанціях за період 24 лютого — 31 грудня 2022 року.
Оголошено лауреатів музичної премії YUNA 2023
Оголошено лауреатів музичної премії YUNA 2023

У вівторок, 18 квітня, Національна музична премія YUNA оголосила імена артистів, які цьогоріч отримають нагороди. Гаслом YUNA 2023 є «Пісні незламної України». Про це йдеться на офіційному сайті премії.

Переможцями YUNA 2023 стали 12 пісень, а саме:

  • «24/02» «Без Обмежень»
  • 2step «Антитіла» та Ed Sheeran
  • «Місто Марії» «Океан Ельзи»
  • «Біля тополі» Shumei
  • «Пес Патрон» Karta Svitu
  • «Біля серця» Kola
  • Hey Hey Rise Up Андрій Хливнюк («Бумбокс») та Pink Floyd
  • «Чути гімн» Skofka
  • «Буде весна» Макс Барських
  • «Враже» Енджі Крейда
  • «Допоможе ЗСУ» Chico & Qatoshi
  • Oy U Luzi Chervona Kalyna (Army Remix) «Бумбокс» та The Kiffness

Як зазначає пресслужба премії, оновлений регламент YUNA цьогоріч адаптували до реалій воєнного стану. Так, члени журі обирали не у звичних номінаціях, а зі списку топ-100 нових пісень, найбільш ротованих на всеукраїнських радіостанціях за період від 24 лютого до 31 грудня 2022 року. 

Окрім того, відзнаку YUNA не могли отримати артисти країн-агресорок, ті, хто публічно підтримав російську агресію проти України, перебуває під санкціями України, країн ЄС та США, а також ті, хто до або після широкомасштабного вторгнення публічно не ідентифікували себе як українські виконавці та виконавиці.

До складу журі YUNA входять представники радіостанцій, музичного телебачення, квиткових операторів, музичні оглядачі та аналітики ЗМІ із понад 5-річним досвідом роботи у відповідній сфері.

YUNA українська щорічна національна професійна музична премія. Абревіатура YUNA розшифровується як Yearly Ukrainian National Awards. Премія заснована 27 жовтня 2011 року. Співзасновниками премії є Павло Шилько та Мохаммад Захур. Генеральним продюсером премії є Павло Шилько.

Нагадаємо, у 2021 році найкращою виконавицею стала Alyona Alyona, а найкращим виконавцем MONATIK.

Фото: YUNA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1802
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду