Справу проти пропагандистки Тетяни Монтян передали до суду

Справу проти пропагандистки Тетяни Монтян передали до суду

30 Березня 2023
1716
30 Березня 2023
15:13

Справу проти пропагандистки Тетяни Монтян передали до суду

1716
Монтян підозрюють у публічних закликах до повалення конституційного ладу та насильницької зміни влади, зазіханні на територіальну цілісність, колабораційній діяльності та виправдовуванні російської агресії.
Справу проти пропагандистки Тетяни Монтян передали до суду
Справу проти пропагандистки Тетяни Монтян передали до суду

Обвинувальний акт щодо адвокатки Тетяни Монтян, яка систематично публічно підтримує Росію у війні проти України, скерували до суду. Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, обвинувачена з березня 2022 року на пропагандистських каналах систематично публічно висловлюється щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

«Ідеологічно обґрунтовуючи існування самопроголошених республік, вона виправдовує військову агресію Російської Федерації. Публічно закликає до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України, зміни меж території та державного кордону України», — повідомляє Офіс ГПУ.

Тетяні Монтян інкримінують публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади; зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України; колабораційну діяльність; виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 109; ч.ч. 1, 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111-1; ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Служба безпеки України повідомила про підозру Тетяні Монтян 10 лютого. 

За даними слідства, Монтян виїхала до Росії у 2021 році. Відтоді вона постійно відвідує тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей для підготовки пропагандистських сюжетів.

У лютому 2022 року Росія залучила Тетяну Монтян до участі у засіданні Ради безпеки Організації Об’єднаних націй, присвяченому ситуації в Україні. Тези, які озвучила Монтян у своєму виступі, були співзвучними з кремлівською пропагандою.

Фото з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1716
Читайте також
15.09.2022 18:08
Іра Рябоштан
Вікторія Наместнік
Ксенія Ілюк
Олексій Півторак
Ольга Білоусенко
Орест Сливенко
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду