Бі-Бі-Сі реформувати не будуть

2 Липня 2002
614

Бі-Бі-Сі реформувати не будуть

614
У найближчі 10 років суспільна телерадіомовна корпорація Бі-Бі-Сі дуже малоймовірно зазнає змін у порядку свого фінансування. Так заявила днями секретар Великобританії з питань медіа, культури і спорту Тесса Джоуелл в інтерв”ю впливовій газеті “Файненшл таймс”.
Бі-Бі-Сі реформувати не будуть
Вона сказала, що шанси змінити наявну систему утримання корпорації (переважним чином за рахунок так званого “податку на Бі-Бі-Сі” розміром 160 долларів на рік з кожної оселі, що дає корпорації щороку майже 3 мільярда 360 мільйонів доларів) містяться десь “між неймовірним і неможливим”.

Раніше правлячий уряд лейбористів заявив про наміри повної зміни структури фінансування Бі-Бі-Сі у 2004-06 роках, щоб до того часу вивчити такі альтернативні методи залучення коштів, як приватизація і персональна передплата. Остання ж заява секретарки Джоуелл перекреслює ці урядові плани. Джоуелл засудили також і опозиціонери з Консервативної партії, які прагнуть замінити чинний принцип “податку на Бі-Бі-Сі” на принцип передплати (купівлі прав на перегляд окремих каналів і передач), що, на їхню думку, гарантуватиме відкритість використання коштів британців.

Джоуелл зауважила в інтерв”ю, що приватизація Бі-Бі-Сі не є виходом з напруженої ситуації. Вона відкинула ідею продажу “Четвертого каналу” корпорації і сказала, що “уряду слід придумати дуже чіткий і переконливий маніфест, мовляв інвестиції в інновацію є дуже ризикованими, а телеканал і без них є дуже популярним".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
614
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду