Британія виділить три тисячі квитків на «Євробачення-2023» для українських біженців

Британія виділить три тисячі квитків на «Євробачення-2023» для українських біженців

26 Лютого 2023
1116
26 Лютого 2023
12:26

Британія виділить три тисячі квитків на «Євробачення-2023» для українських біженців

1116
Українці, які наразі живуть у Великій Британії, зможуть відвідати одне із шоу конкурсу, який пройде у Ліверпулі з 9 до 13 травня.
Британія виділить три тисячі квитків на «Євробачення-2023» для українських біженців
Британія виділить три тисячі квитків на «Євробачення-2023» для українських біженців

Уряд Великої Британія надасть близько 3000 квитків на «Євробачення-2023» для українців, які були вимушені покинути свої домівки та наразі живуть у Британії. Вони зможуть відвідати один із концертів у травні і допомогти відзначити перемогу українського гурту Kalush Orchestra на минулорічному фестивалі. Про це йдеться на сайті Міністерства культури Британії.

«Цей розподіл квитків дозволить тисячам українців відвідати живі шоу та є ще одним прикладом непохитної підтримки Великобританією України», — зазначили в офіційному повідомленні Уряду країни.

Окрім цього, відомство повідомило про виділення 10 мільйонів фунтів стерлінгів для проведення пісенного конкурсу від імені України та підтримки її культури. Гроші спрямують на підтримку партнерства Ліверпульської міської ради і BBC з українськими митцями та виконавцями, аби створити спільне шоу, яке «прославлятиме музику та об’єднуватиме людей з усього світу».

«Незаконне вторгнення Путіна в Україну означає, що конкурс не може бути проведений там, де він повинен бути. Але ми маємо честь підтримувати ВВС та Ліверпуль у проведенні цього заходу від їхнього імені, і ми маємо намір переконатися, що український народ є центром цієї події, — сказала міністерка культури Великої Британії Люсі Фрейзер. — Сьогоднішнє оголошення означає, що тисячі квитків будуть запропоновані тим, хто переміщений через війну, щоб вони могли взяти участь у шоу, присвяченому їхній батьківщині, їхній культурі та їхній музиці. Як завжди, ми разом з українським народом і його боротьбою за свободу».

Нагадаємо, містом-господарем пісенного конкурсу «Євробачення-2023» стане Ліверпуль. Гранд-фінал відбудеться на арені Liverpool біля річки Мерсі в суботу, 13 травня, а півфінали пройдуть 9 і 11 травня. Конкурс пройде від імені цьогорічного мовника-переможця — української телерадіокомпанії Суспільне. 

У грудні минулого року стало відомо, що гурт Tvorchi представлятиме Україну на «Євробаченні»-2023. Учасники співпрацюватимуть із командою Суспільного у підготовці кліпу на конкурсну пісню Heart Of Steel та свого виступу.

Раніше на «Євробаченні-2022» виграв український гурт «Калуш Оркестра», однак через російську повномасштабну агресію EBU не погодила проведення конкурсу в Україні.

Фото: сайт «Євробачення»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1116
Читайте також
23.12.2022 14:58
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду