Хакери зламали етер «Інтера» і ввімкнули гімн СРСР, — ЗМІ

Хакери зламали етер «Інтера» і ввімкнули гімн СРСР, — ЗМІ

24 Лютого 2023
4287
24 Лютого 2023
11:56

Хакери зламали етер «Інтера» і ввімкнули гімн СРСР, — ЗМІ

4287
Кібератака відбулася також на вебресурси низки державних та місцевих органів влади.
Хакери зламали етер «Інтера» і ввімкнули гімн СРСР, — ЗМІ
Хакери зламали етер «Інтера» і ввімкнули гімн СРСР, — ЗМІ

У четвер, 23 лютого, відбулася кібератака на телеканал «Інтер», в етері якого ввімкнули гімн СРСР. Про це свідчать відео очевидців та записи етеру телеканалу, опубліковані у соцмережах.

(ВИПРАВЛЕНО) Раніше у цій новині було помилково вказано, що про кібератаку на телеканал «Інтер» повідомило Держспецзв'язку, що не відповідає дійсності. Повідомлення Державної служби стосувалось лише атаки на сайти держустанов. Про атаку на «Інтер» повідомляли лише дописи у соцмережах.

У кількох опублікованих відео видно, як в етері «Інтера» звучить гімн СРСР. 

Ютуб-канал Zhegal TV опублікував запит етеру «Інтера», коли трансляцію телемарафону перериває гімн СРСР. Підпис до відео свідчить, що інцидент стався 23 лютого о 19:50.

Крім того, за повідомленнями у соцмережах, гімн СРСР лунав й в етері каналу Zoom. На екрані з'явилась заставка з прапором СРСР та написом із привітанням з «Днем радянської армії».

Користувачі соцмереж вказували у коментарях, що бачили схожу картину й в теері телеканалу К2. Відзначимо, усі три телеканали «Інтер», Zoom і K2 входять до однієї медіагрупи Inter Media Group.

«Детектор медіа» звернувся по коментар про підтвердження інциденту до Держспецзв'язку, Кіберполіції та пресслужби телеканалу «Інтер» і очікує на відповідь.

(ОНОВЛЕНО) У відповідь на запит у пресслужбі каналу повідомили, що технічні служби Inter Media Group вжили всіх необхідних заходів для ліквідації загрози зовнішнього втручання в роботу ефірних серверів. У телеканалі додали: «На цей момент правоохоронці проводять розслідування щодо втручання у ефір телеканалів «Інтер» та «Zoom», тому Inter Media Group не може оприлюднювати будь-яку додаткову інформацію щодо ситуації або давати більш детальні коментарі на цю тему».

Крім того, як повідомили у Держспецзв’язку, кібератака 23 лютого відбулась й на ресурси державних та місцевих установ. Хакери змінили вміст кількох сторінок.

У службі повідомили, що інцидент не призвів до суттєвого порушення працездатності систем та не вплинув на виконання державними органами своїх функцій. Роботу більшості інформаційних ресурсів вже відновлено і вони працюють у штатному режимі.

У Держспецзв’язку констатували, що РФ дає про себе знати у кіберпросторі напередодні роковин повномасштабної війни, і поводиться у віртуальному світі так само, як у реальному — як держава-терорист.

Нагадаємо, напередодні невідомі зламали ефір радіостанцій, які мовлять на території окупованого Криму, і транслювали Гімн України та звернення нібито від очільника Головного управління розвідки МО Кирила Буданова.

Фото: Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4287
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду