Нацполіція не знайшла доказів домагання актора Талашка до студенток

Нацполіція не знайшла доказів домагання актора Талашка до студенток

26 Січня 2023
4589
26 Січня 2023
13:01

Нацполіція не знайшла доказів домагання актора Талашка до студенток

4589
Ексвикладача університету Карпенка-Карого звинуватили у сексуальних домаганнях до студенток у 2021 році.
Нацполіція не знайшла доказів домагання актора Талашка до студенток
Нацполіція не знайшла доказів домагання актора Талашка до студенток

Правоохоронці не знайшли доказів того, що ексвикладач Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. І. Карпенка-Карого Володимир Талашко домагався до студенток. Про це Національна поліція повідомила у відповідь на запит «Інтерфакс-Україна».

«За результатами проведених перевірок Шевченківське управління поліції не встановило обставин, які можуть свідчити про скоєння кримінального правопорушення», — йдеться у відповіді поліції.

Там повідомили, що до Шевченківського управління поліції Києва дійсно надходили звернення щодо фактів можливих випадків сексуальних домагань у вказаному університеті. Їх внесли до журналу обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення, однак, кажуть у поліції, подальші перевірки не принесли результатів.

З огляду на це відомості про можливе кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудового розслідування не вносили.

Викладача університету імені Карпенка-Карого, радянського та українського актора Володимира Талашка звинуватили у сексуальних домаганнях до студенток у 2021 році. 

Киянка Марія Смірнова-Матрос у вересні того року висунула публічне звинувачення, що Талашко, який був другом родини, зґвалтував її, коли вона ще була неповнолітньою. Загалом відомо про щонайменше шість історій, де дівчата звинувачують ексвикладача у сексуальних домаганнях.

Що саме казали потерпілі та як реагували у виші — у матеріалі «Детектора медіа».

У листопаді 2021 року Талашко написав заяву на звільнення з університету «за власним бажанням».

Фото: Володимир Талашко / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4589
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду