Звернення Зеленського показали по телебаченню в Криму та Бєлгороді

Звернення Зеленського показали по телебаченню в Криму та Бєлгороді

25 Січня 2023
1803
25 Січня 2023
18:44

Звернення Зеленського показали по телебаченню в Криму та Бєлгороді

1803
Російські урядовці назвали трансляцію «несанкціонованою заміною телесигналу».
Звернення Зеленського показали по телебаченню в Криму та Бєлгороді
Звернення Зеленського показали по телебаченню в Криму та Бєлгороді

Відеозвернення президента України Володимира Зеленського транслювали в телеефірі окупованого Криму та Севастополя. Про це повідомило видання «Крим. Реалії» з посиланням на місцеві телеграм-канали. 

Як зазначили у виданні, звернення показували українською мовою. З деяких відео також помітно, що сигнал час від часу зникав та знову відновлювався. За словами очевидців, промова українського президента з'явилася на екранах замість програми телеканалів СТС та ТНТ.

Радник російського голови Криму з інформаційної політики Олег Крючков у своєму телеграм-каналі «пояснив» появу Зеленського в ефірі хакерським зломом, який нібито здійснили за підтримки США. Пізніше у коментарі для російського РБК він сказав, що «як такої трансляції Зеленського каналами не було», просто не всі телеканали півострова перейшли на захищене програмне забезпечення.

Чиновники РФ також підтвердили інформацію про трансляцію звернення Зеленського у Бєлгородській області. Вони зазначили, що це була «несанкціонована заміна телесигналу», а причини досі встановлюються. 

Нагадаємо, у жовтні минулого року хакери транслювали на телеканалах у Криму кадри знищення російських кораблів. 

24 серпня, до Дня незалежності України, на російському «Первом канале» в окупованому Криму показували звернення президента Володимира Зеленського. Також глядачі слухали пісню «Україна – це ти» і побачили в ефірі транспарант «Слава українському флоту!».

26 серпня хакери зірвали онлайн-трансляцію російського пропагандистського каналу «Крым 24». Замість російських програм на каналі транслювався загальнонаціональний марафон «Єдині новини».

Фото: ОП


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1803
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду