Притула й Стерненко закупили 142 дрони за зібрані гроші «на помсту»

Притула й Стерненко закупили 142 дрони за зібрані гроші «на помсту»

11 Січня 2023
3945
11 Січня 2023
18:22

Притула й Стерненко закупили 142 дрони за зібрані гроші «на помсту»

3945
Частина з цих дронів може літати на 800 км.
Притула й Стерненко закупили 142 дрони за зібрані гроші «на помсту»
Притула й Стерненко закупили 142 дрони за зібрані гроші «на помсту»

Благодійний Фонд Сергія Притули та Сергій Стерненко відзвітували про купівлю 142 дронів трьох типів за кошти, які в жовтні українці збирали «на помсту» ворогу. Серед них є також 50 дронів, які можуть літати до 800 кілометрів. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Благодійного фонду Сергія Притули.

Загалом організатори закупили 142 дрони загальною вартістю 351 434 900 грн. Серед них 50 штук з дальністю польоту 30 кілометрів та корисним навантаженням 3 кілограми, 42 дрони з дальністю польоту 200 км та корисним навантаженням 8 кг, а також 50 штук з дальністю польоту 800 км, корисне навантаження 30 кг.

«Дрони першого типу — це 50 штук RAM ІІ UAV та три наземні станції до них від українського виробника. Подробиці щодо інших категорій дронів Фонд Притули та Сергій Стерненко не можуть розкривати з міркувань безпеки», — повідомили в релізі фонду.

Як зазначили у фонді, ще 565 100 грн витратили на придбання чергового комплексу безпілотного літального апарату «Валькірія». Він працюватиме на українську артилерію.

Нагадаємо, збір коштів «на помсту» росіянам Притула та Стерненко відкрили 10 жовтня 2022 року, коли росіяни атакували українські міста, запустивши 83 ракети. 43 з них збили силами ППО. Внаслідок удару по  Києву були пошкоджені заклади культури та освіти. За даними Національної поліції Києва, внаслідок обстрілу щонайменше п'ять людей загинули, 12 зазнали поранень. 

Вже 11 жовтня Сергій Притула та Сергій Стерненко відзвітували про збір коштів. Тоді їм вдалося зібрати 352 мільйони гривень замість 100 мільйонів, як планувалося.

Фото: Благодійний фонд Сергія Притули

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3945
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду