Вийшов дитячий серіал про пса Патрона та російські міни

Вийшов дитячий серіал про пса Патрона та російські міни

8 Січня 2023
4175

Вийшов дитячий серіал про пса Патрона та російські міни

4175
Метою проєкту є підвищення обізнаності щодо мінної небезпеки.
Вийшов дитячий серіал про пса Патрона та російські міни
Вийшов дитячий серіал про пса Патрона та російські міни

7 січня на ютубі відбулася прем'єра першого епізоду серіалу «Пес Патрон». Його головним героєм є Патрон – собака-винюхувач вибухівки, джек-рассел-тер'єр, талісман Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Виробником є студія Plastic Bag, а правовласником – ТОВ «Патрон не спить». Фінансову підтримку проєкту надало агенство USAID у партнерстві з UNICEF.

Серіал оповідає про пригоди пса Патрона на службі та про велику війну в Україні. Перший епізод має назву «Зруйнований міст». Патрон розповідає своєму товаришу, коту Тому, як розміновуватиме його. У наступних епізодах до Патрона долучаться й інші тварини.

Перший епізод набрав понад 48 тисяч переглядів. Посилання на проєкт поширюють блогери і фестиваль анімації й медіамистецтв Linoleum. Переглянути «Пса Патрона» можна і на Megogo.

Режисерка серіалу — Анастасія Фалілеєва, авторкою ідеї та сценаристкою є Саша Рубан. В озвучуванні анімаційного фільму взяли участь співачки Даша Астаф'єва і Надія Дорофеєва, актор Тарас Стадницький, репер Позитив, комік і волонтер Василь Байдак.

Саундтрек виконав гурт «Карта світу» (Karta Svitu). Його соліст Іван Марунич уже привітав аніматорів та глядачів із прем'єрою. Також він закликав популяризувати дитячий проєкт про небезпеку мін: «Щиро радію, що тепер дітлахи мають можливість зростати ще й на новому українському унікальному контенті. Анімація — справа дуже складна і скрупульозна, тож давайте привітаємо команду й всіх причетних переглядом і підпискою».

Нагадаємо, ДСНС випустила інтерактивну мапу та застосунок, де позначені заміновані території. Ці інструменти дають змогу українцям виявляти небезпечні місця і території.

Долати мінну загрозу Україні доведеться роками, прогнозує президент Володимир Зеленський. За даними, які він навів на початку грудня 2022 року, мінами забруднено понад чверть території країни — 170 тисяч квадратних кілометрів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4175
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду