В Італії зняли фільм про кохання між українцем і російським солдатом

В Італії зняли фільм про кохання між українцем і російським солдатом

20 Грудня 2022
4443
20 Грудня 2022
10:20

В Італії зняли фільм про кохання між українцем і російським солдатом

4443
Стрічка показує «кохання двох хлопців, пригнічених тиском влади та регресією політики до чистого насильства проти цивільних».
В Італії зняли фільм про кохання між українцем і російським солдатом
В Італії зняли фільм про кохання між українцем і російським солдатом

В Італії зняли короткометражний фільм Borderless («Без кордонів») про «кохання» між українцем та російським військовим – «двох хлопців, пригнічених тиском влади та регресією політики до насильства проти цивільних». Вони начебто зустрілись восени 2021 року у Харкові, а влітку 2022-го – на кордоні України та Молдови.

Автором ідеї та сценаристом фільму є піаніст Розаріо Ґорґоне. Він проілюстрував цим відео свою музичну композицію і опублікував його на своєму ютуб-каналі.

«"Без кордонів" – гей-історія кохання російського солдата та українського хлопця в контексті нинішньої російсько-української війни», – йдеться в описі.

За сюжетом, 17-річний українець Денис втікає від війни до Італії, де живе його бабуся. Він постійно згадує про свого «бойфренда» – 19-річного військового Дмитра з Росії.

За сценарієм фільму, український хлопець ще в жовтні 2021 року в Харкові зустрічався з росіянином, який носив військову форму з триколором.

У липні 2022 року росіянин повідомляє українцю, що кидає армію. Денис залишає бабусі записку з текстом: «Вибач бабусю я мусив ити. Скоро пове рнуся з ним. Бережи Астора, я тебе кохаю. Денис» (стилістика збережена).

Коли бабуся читає цю записку, глядачі бачать на задньому плані телевізор, де показують наслідки обстрілів Харкова.

Денис їде на зустріч з російським військовим. Вони зустрічаються на українсько-молдовському кордоні, причому сам кордон показаний серед мальовничих гірських пейзажів. Українець та росіянин, який вже скинув військову форму, біжать одне одному назустріч, але Дмитро збивається з ніг, а Денис перечіплюється через розтяжку.

«Наш короткометражний гей-фільм розповідає лише про одну з багатьох трагедій, що відбуваються в тіні війни, часто приречених на забуття», – описав ролик сценарист та композитор Ґорґоне.

Італійський музикант повідомив, що спілкувався з реальним українцем Денисом, який відвідував свою бабусю в Римі у березні 2022 року.

Ґорґоне подякував хлопцю за те, що той «надихнув на створення цього короткого художнього відео, поділившись інсайдерською розповіддю про війну, що триває».

Композитор заявив, що «любов не має кордонів, як і музика», і додав, що з нетерпінням чекає на відгуки.

Нагадаємо, у серпні на різних українських ресурсах почали показ документального циклу про війну під загальною назвою «А потім прийшли “братья”», створений Об'єднанням українських продюсерів (ОУП). Цикл складається з чотирьох документальних фільмів: «Маріуполь. Невтрачена надія», «Дев’ять життів», «Вокзал надії» та «Втрачений дім».

Скріншот: Borderless

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4443
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
675 дн. тому
Та у нас навіть геї не будуть злякатися з тими ПІДАРАМИ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду