Подружжя Кідруків відкрило нове видавництво «Бородатий Тамарин»

Подружжя Кідруків відкрило нове видавництво «Бородатий Тамарин»

16 Листопада 2022
1478
16 Листопада 2022
12:16

Подружжя Кідруків відкрило нове видавництво «Бородатий Тамарин»

1478
Видаватимуть нонфікшн та наукову фантастику.
Подружжя Кідруків відкрило нове видавництво «Бородатий Тамарин»
Подружжя Кідруків відкрило нове видавництво «Бородатий Тамарин»

Український письменник Макс Кідрук та його дружина Тетяна відкривають нове видавництво «Бородатий Тамарин». Видаватимуть нонфікшн та наукову фантастику. Про це письменник повідомив у Facebook.

Першою книжкою видавництва буде «Нові темні віки» Макса Кідрука, однак «Бородатий Тамарин» видаватиме й інших письменників. 

«Ми не ганятимемося за бестселерами, а добиратимемо книжки, які читаємо самі й яких, на нашу думку, не вистачає українському ринкові. Й найважливіше — ми налаштовані серйозно заморочуватися. Невдовзі ви зрозумієте наскільки. Якби не російське вторгнення, ми стартували б одразу з кількох найменувань. Та навіть попри війну ми вже підписали одного закордонного автора», — розповів письменник.

Кідрук пояснив, що вигадуючи назву, передусім подумав про приматів.

«Це найбільш високорозвинені за винятком людини ссавці, по-своєму потішні й мудрі, й мені здавалося, що це поєднання кумедності та мудрості пасуватиме книжкам, які ми видаватимемо», — зауважив він. 

Оскільки для видавництва більше важить не назва, а логотип, серед приматів обрали бородатого тамарина. 

«Я одразу збагнув: це воно. Він потішний і водночас серйозний. Чудово виглядатиме на корінцях книг, у соцмережах, на футболках, чашках, усюди», — розповів Кідрук.

Нагадаємо, комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка опублікував перелік претендентів на відзнаку в 2023 році. Нагороди вручать митцям у сферах літератури, мистецтвознавства, музичного і візуального мистецтв, кіно і театру.

Фото: Макс Кідрук/Twitter

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1478
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду