Індійці відкривають для себе жанр телевізійних новин

21 Червня 2002
668
21 Червня 2002
12:12

Індійці відкривають для себе жанр телевізійних новин

668
Втомлені від дієти з кінофільмів і мелодрам індійці останнім часом виявили в своєму житті нову «мильну оперу» - телевізійні новини.
Індійці відкривають для себе жанр телевізійних новин
Втомлені від дієти з кінофільмів і мелодрам індійці останнім часом виявили в своєму житті нову «мильну оперу» - телевізійні новини. Прямі трансляції нападу на парламент і збройної операції з ліквідації захопників або вуличних сутичок з поліцейськими різко підвищили рейтинги місцевих новин. А імпульсом для глядачів слугувало висвітлення збройного протистояння з Пакистаном поряд із заворушеннями у штаті Гуджарат шість місяців тому. Попри те, що розважальні програми й надалі зберігають за собою перші місця у списку найрейтинговіших продуктів індійського телебачення, місцеві медіа-дослідники відзначають, що останнього року доходи від реклами у випусках новин зросли загалом на 30-40%.

За останніми данними рейтингової агенції “ТАМ”, які поширило агентство “Рейтер”, ринок телевізійної реклами в Індії, що становить нині 1,92 мільярда доларів, вперше може бути серйозно перерозподілений між мовниками. Так нічим донедавна не визначний канал “Адж Так” (Aaj Tak) спромігся показати 14 травня в прямому ефірі безперецедентну подію – збройний напад на парламент. Завдяки трансляції загальна аудиторія каналу збільшилася практично вдвічі й сягнула рекордної позначки: 17,1 мільйона глядачів. Другим опинився канал “Зі ньюз” (Zee News), який того трагічного тижня привернув увагу 12 мільйонів. А прогресивний канал “Стар ньюз” (Star News) американського медіа-магната Руперта Мердока такого успіху не мав: його аудиторія сягнула тільки 10,5 мільйонів глядачів.

Як повідомляла “Детектор медіа”, кількість каналів в Індії зростає випереджаючими темпами. Зараз у кабельних мережах країни можна дивитися 96 каналів, а це удвічі більше, ніж якщо мати вдома супутникову тарілку. А якихось десять років тому там можна було переглядати тільки 2 канали державної телекомпанії “Дурдаршан” (Doordarshan). Зараз телебачення дивляться 50,6 % населення Індії, кількість якого перевалила за мільярд чоловік. Більше половини індійських родин користуються послугами кабельних розповсюджувачів чи мають власні супутникові приймачі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
668
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду