Фільм Афінеєвського «Свобода у вогні...» презентували на найбільшому фестивалі США

Фільм Афінеєвського «Свобода у вогні...» презентували на найбільшому фестивалі США

16 Листопада 2022
1201
16 Листопада 2022
11:00

Фільм Афінеєвського «Свобода у вогні...» презентували на найбільшому фестивалі США

1201
Стрічка зображує наслідки повномасштабного вторгнення РФ в Україну.
Фільм Афінеєвського «Свобода у вогні...» презентували на найбільшому фестивалі США
Фільм Афінеєвського «Свобода у вогні...» презентували на найбільшому фестивалі США

У неділю, 13 листопада, на найбільшому американському фестивалі документальних фільмів Doc NYC показали стрічку Євгенія Афінеєвського «Свобода у вогні: боротьба України за свободу».

Як повідомляє «1+1», майже двогодинну стрічку в престижному кінотеатрі на Мангеттені SVA Theatre презентували режисер Євгеній Афінеєвський та захисник «Азовсталі» Дмитро Козацький, чиє відео використано в епізодах про оборону Маріуполя.

У фільмі показано звірства російських окупаційних військ та спротив українського народу через інтерв’ю з людьми, які пережили окупацію, військовими, журналістами на тлі кадрів, знятих у Ірпені, Бучі, Бородянці, Маріуполі, Києві, Харкові та інших населених пунктах.

Автор також робить екскурс у минуле – до Революції гідності, російської анексії Криму та частини Донбасу, показуючи причини ненависті кремлівської верхівки до України, яка стала на демократичний шлях розвитку.

«Головне, щоб весь світ ще більше згуртувався навколо України. Протягом восьми років на війну, по суті, не звертали уваги. І зараз ми не повинні дозволити, аби нинішня увага до України спала», – розповів Євгеній Афінеєвський.

«Це має бачити широка американська публіка, аби громадяни США розуміли, проти якого планетарного зла воює Україна і чому їй потрібно допомагати. Такі престижні кінофестивалі, яким є Doc NYC, «допомагають розплющувати очі тим, хто досі вірить російській пропаганді або ставиться до війни як до статистики», – зазначив генеральний консул України у Нью-Йорку Олексій Голубов

Повіомляється, що наприкінці листопада кінострічку демонструватимуть в кінотеатрах Нью-Йорка. Крім цього, запланована серія заходів в інших країнах світу.

Нагадаємо, у жовтні фільм Євгенія Афінеєвського «Свобода у вогні: Боротьба України за свободу» нагородили на кінофестивалі у Мілл-Веллі MVFF45.

Свій фільм американський кінорежисер зняв за сприяння платформи Netflix. Стрічка є продовженням фільму «Зима у вогні: Боротьба України за свободу». Нова робота режисера демонструє страшні події, які українці переживають під час повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Прем'єра стрічки відбулася 7 вересня на Венеціанському кінофестивалі, де режисер отримав відзнаку «Movie for Humanity».  Роботу Афінеєвського номінували на ще одну премію «Critics Choice Documentary Awards» у секції «Best political documentary».

Фото: постер фільму, IMDB

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1201
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду