Microsoft надасть допомогу Україні на 100 мільйонів доларів

Microsoft надасть допомогу Україні на 100 мільйонів доларів

3 Листопада 2022
716
3 Листопада 2022
15:31

Microsoft надасть допомогу Україні на 100 мільйонів доларів

716
Microsoft розширює підтримку для України до кінця 2023 року і надасть технологічну допомогу на 100 мільйонів доларів.
Microsoft надасть допомогу Україні на 100 мільйонів доларів
Microsoft надасть допомогу Україні на 100 мільйонів доларів

Про це повідомив віцепрезидент Microsoft Бред Сміт під час зустрічі з віцепрем’єр-міністром — міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим, інформує Мінцифра.

Технічна допомога дасть змогу державним установам, критичній інфраструктурі та іншим секторам в Україні продовжувати безплатно використовувати цифрову інфраструктуру та працювати в хмарі Microsoft.

Також під час зустрічі обговорили кураторство над цифровим сектором України і подальшу його реалізацію, зокрема в кібернапрямі та сферах судочинства, митниці, медицини та освіти. 

«Ми вважаємо Microsoft справжніми друзями, які готові підтримати нас не просто на словах. З початку повномасштабної війни компанія надала технології, які зіграли вирішальну роль у захисті стійкості та безпеки даних українців. Microsoft вже надала безоплатні хмарні сервіси до кінця 2022 року і продовжила термін до 2023 року. Також оголосила про нову технологічну допомогу, яка дасть змогу оцифрувати якомога більше державних відомств, зокрема підтримати реформу Державної служби статистики. Тож можу сказати, що Microsoft  вже стали частиною революційних змін в Україні», — зазначив Федоров.

З початку повномасштабної війни сумарна допомога для України від Microsoft становить понад 400 мільйонів доларів. Крім надання можливості користуватися Microsoft Cloud, компанія продовжує підтримувати країну у сфері критично важливої кібербезпеки; підтримувати некомерційні та гуманітарні організації; надає дані та підтримує міжнародні організації, які допомагають Україні та збирають інформацію про воєнні злочини проти цивільного населення тощо.

Компанія стала однією з перших, які ще на початку березня призупинили всі нові продажі продуктів і послуг у Росії. 

«Microsoft підтримував і продовжує підтримувати Україну. Це стосується як фінансових інвестицій, так і технологічної допомоги. Ми готові підтримати українські інновації та проєкти. Тож плануємо й надалі укріплювати й розширювати нашу співпрацю», — зазначив Бред Сміт

Влітку Мінцифра вручила Microsoft «Відзнаку Миру», яку започаткував президент Володимир Зеленський. Це особлива нагорода від України для компаній та корпорацій, які вийшли з російського ринку.

Нагадаємо, раніше Міністерство цифрової трансформації пропонувало взяти участь у бета-тестуванні нової послуги єОселя в застосунку «Дія». Програма надає змогу придбати житло за програмою пільгового державного кредитування під 3% річних.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
716
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду