Українців просять менше користуватися мобільним інтернетом

Українців просять менше користуватися мобільним інтернетом

3 Листопада 2022
2751
3 Листопада 2022
13:11

Українців просять менше користуватися мобільним інтернетом

2751
Відключення світла може призводити до тимчасової зупинки передачі сигналу. Через це може зникати мобільний зв'язок та інтернет.
Українців просять менше користуватися мобільним інтернетом
Українців просять менше користуватися мобільним інтернетом

Українців просять знизити користування мобільним інтернетом, щоб мережі отримували менше навантаження під час відключення електроенергії.

Про це представники мобільних операторів сказали у коментарі РБК-Україна.

У випадку якщо зник зв’язок вашого оператора, у Lifecell та Kyivstar радять спробувати скористатись національним роумінгом. Це може допомогти відновити доступ до мобільного зв'язку. Для цього треба зайти в налаштування й перевірити доступні мережі.

«Також радимо по можливості зменшити споживання мобільного інтернету під час відсутності електроенергії, щоб зменшити навантаження на обладнання, а відповідно, й енергоспоживання. Тоді обладнання зможе працювати довше, а люди зможуть в критичних ситуаціях скористатись зв’язком», — додають у Lifecell.

У Kyivstar також радять абонентам використовувати для зв'язку послуги SMS та месенджерів, які забирають менше ресурсів мережі, ніж мобільний інтернет.

Треба відповідально споживати мобільний трафік під час відключень електроенергії, закликають у Vodafone. Також варто уникати споживання «важкого» контенту (відеосервіси), відключити автоматичне завантаження фото та відео у месенджерах. «Якщо всі виконають ці прості дії, операторам буде легше забезпечити надійний доступ до мобільного інтернету», — кажуть у компанії.

Нагадаємо, 31 жовтня Росія вдарила по критичній інфраструктурі України. Під удар потрапили Київ, Харків, Запоріжжя, Черкащина, Кіровоградщина, Вінниччина і Львівщина. Також росіяни обстріляли Чернівецьку область, яка дуже рідко зазнає ракетних атак ворога.

В Україні запроваджені екстрені відключення електроенергії через масовані обстріли критичної інфраструктури, які здійснюють росіяни.

Командування повітряних сил повідомило, що росіяни запустили понад 50 ракет, сили ППО збили 44 російські крилаті ракети.

10 жовтня Росія почала цілеспрямований масовий обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів пошкодили чимало електростанцій та ліній електропередач, міста і регіони залишились без мобільного зв’язку, світла й води. 

З 20 жовтня компанія «Укренерго» запровадила обмеження на споживання електроенергії. Українців попередили про планові відключення світла в багатьох регіонах і дали зрозуміти, що таке траплятиметься і в майбутньому.

22 жовтня росіяни завдали нового масового удару по Україні, ракети та дрони влучали переважно в об'єкти енергетичної інфраструктури.

Фото: Photo by Robin Worrall з Unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2751
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду