Кореспондентка ATR Гульсум Халілова перемогла у номінації «Журналістка року»

Кореспондентка ATR Гульсум Халілова перемогла у номінації «Журналістка року»

29 Жовтня 2022
1613
29 Жовтня 2022
17:23

Кореспондентка ATR Гульсум Халілова перемогла у номінації «Журналістка року»

1613
У Туреччині підбили підсумки конкурсу Глобальної ради журналістів (Küresel Gazeteciler Konseyi).
Кореспондентка ATR Гульсум Халілова перемогла у номінації «Журналістка року»
Кореспондентка ATR Гульсум Халілова перемогла у номінації «Журналістка року»

Відома українська журналістка, ведуча авторських та новинних програм на кримськотатарському телеканалі ATR Гульсум Халілова перемогла була в номінації «Журналістка року року» премії Глобальної ради журналістів (Küresel Gazeteciler Konseyi). Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Нагороду вручили 28 жовтня у турецькому місті Аланья. У щорічному конкурсі взяли участь журналісти з 22 країн. Перелік переможців ще не публікували.

Цю відзнаку Халілова здобула невдовзі після затримання в аеропорту Стамбула. Такі заходи правоохоронні органи Туреччини застосували за запитом Росії . Після резонансу її звільнили.

Під час урочистої церемонії Гульсум Халілова розповіла про героїчний опір українського народу та Збройних сил України російської агресії, а також про репресії проти кримських татар у тимчасово окупованому Криму. Інцидент із її затриманням в аеропорту Стамбула вона назвала «демонстрацією переслідування Росією кримських татар, які не сприймають окупації Криму». Журналістка висловила жаль, що в провокації РФ на території Туреччини виявляються втягнутими турецькі служби, і висловила переконання, що «такі країни, як Росія, що діють злочинно та незаконно, мають бути виключені із системи Інтерполу».

Гульсум Халілова, як відзначила українська дослідниця сучасної Туреччини Євгенія Габер, «фактично стала турецьким голосом України з початку вторгнення після 24 лютого». У твіттері Гульсум Халілової 480 тисяч постійних читачів. Щомісяця її відео та новини переглядають від 20 до 30 мільйонів осіб.

Нагадаємо, журналістку затримали вночі 27 жовтня після прильоту з Хорватії. Як з’ясувалося, Росія подала сфальсифікований запит до Інтерполу. Халілову протримали 17 годин за запитом Росії й нібито через заборону на в’їзд до Туреччини.

Після інциденту Рефат Чубаров закликав вимагати від держав-членів Інтерполу «негайно позбавити Росію членства в цій організації».

Фото з фейсбук-сторінки Рефата Чубарова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду