YouTube обійшов Netflix та став головною платформою для поширення потокового контенту

YouTube обійшов Netflix та став головною платформою для поширення потокового контенту

27 Жовтня 2022
1520
27 Жовтня 2022
16:09

YouTube обійшов Netflix та став головною платформою для поширення потокового контенту

1520
Відповідно до останнього звіту Nielsen, використання телебачення у вересні в цілому зросло на 2.4% у порівнянні із серпнем.
YouTube обійшов Netflix та став головною платформою для поширення потокового контенту
YouTube обійшов Netflix та став головною платформою для поширення потокового контенту

Згідно з інформацією з останнього звіту Nielsen, який наводить MediaSat, у вересні частка потокових платформ у телевізійному перегляді зросла до рекордних 36.9%. При цьому YouTube став найпопулярнішою платформою для поширення потокового контенту, вперше випередивши Netflix. Звіт дає загальний місячний знімок телевізійних і потокових трансляцій від компанії, що проводить вимірювання медіа.

Телевізійні трансляції також продемонстрували у вересні зростання: їхня частка сягнула 24.2% від загальних обсягів переглядів, при цьому частка кабельного ТВ впала до 33.8%. Використання телебачення у вересні в цілому зросло на 2.4% у порівнянні із серпнем.

За даними Nielsen, сектор телевізійних трансляцій демонструє найбільше зростання в порівнянні з попереднім місяцем. У вересні використання сектору трансляцій зросло на 12.4%, що було зумовлено разючим зростанням перегляду спортивних змагань на 222%.

Це призвело до того, що частка телевізійних трансляцій цього місяця зросла на 2.1 пункту порівняно із серпнем. І це найвища частка від травня, коли вона складала 24.4%.

Однак у річному розрізі частка трансляцій знизилася на 7.1% у порівнянні з минулим роком, і ця категорія, за даними Nielsen, втратила 2.1%.

Попри збільшення перегляду спортивних програм на 40% використання кабельного телебачення практично не збільшилося у вересні порівняно із серпнем. Однак завдяки зростанню обсягів трансляцій і передачі потокового контенту, частка кабелю впала на 0.7% – до 33.8% станом на кінець вересня. Вона є найнижчою часткою на сьогодні за даними огляду. Обсяг переглядів кабельного телебачення знизився на 9.3% порівняно з вереснем 2021 року, а у цілому за рік категорія втратила 3.8 пункти.

Nielsen також повідомляє про те, що частка перегляду потокового контенту зросла у вересні на 2 пункти порівняно із серпнем. За рік використання потокових платформ зросло на 34.6%, і в цілому категорія додала 9.2 пункту частки.

Цього місяця в огляді дебютувала Pluto TV, безплатна послуга потокового телебачення з підтримкою реклами. Pluto TV є першою послугою FAST, яка подолала поріг частки в 1% і вийшла з категорії «інші потокові передачі».

Інші ключові показники у категорії потокових платформ:

  • YouTube (включаючи YouTube TV) у вересні зумів взяти найвищу серед платформ частку у 8.0%, зрівнявшись із липневим рекордом Netflix та вперше випередивши в огляді решту потокових платформ.
  • Hulu (включаючи Hulu Live) також показав рекордно високу частку на ринку потокових платформ – 3.8%.
  • Amazon Prime Video зберіг частку 2.9%, але успіх фільму «Володар перснів: Персні влади» та спеціальних ігор Thursday Night Football сприяв зростанню обсягів переглядів контенту з платформи на 34.7% порівняно із минулим роком.
  • HBO Max продемонстрував найбільше зростання використання (+9.9%) серед платформ, показаних у звіті, головним чином завдяки перегляду «Будинку Дракона» та «Гри престолів».
  • Обсяги лінійних потокових трансляцій на MVPD (дистриб’ютори багатоканальних відеопрограм) і vMVPD (дистриб’ютори віртуальних багатоканальних відеопрограм) склали у вересні 5.4% від загального споживання телебачення та 14.5% від споживання потокового відео. Трансляційний і кабельний контент, який переглядається через програми лінійного потокового передавання, також зараховується до відповідної категорії.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що YouTube підвищує ціну передплати YouTube Premium

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1520
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду