Угорський уряд пообіцяв змінити підручник з дезінформацією про війну в Україні

Угорський уряд пообіцяв змінити підручник з дезінформацією про війну в Україні

27 Жовтня 2022
861
27 Жовтня 2022
13:07

Угорський уряд пообіцяв змінити підручник з дезінформацією про війну в Україні

861
Уряд Угорщини пообіцяв виправити ситуацію з провокативним змістом онлайн-підручника з географії для восьмикласників, у якому російську агресію проти України трактують як громадянський конфлікт, який роздмухують Росія, ЄС і США.
Угорський уряд пообіцяв змінити підручник з дезінформацією про війну в Україні
Угорський уряд пообіцяв змінити підручник з дезінформацією про війну в Україні

Держсекретаріат освіти випустив доручення, за яким сторінку з інформацією, яка викликала хвилю обурення, з онлайн-підручника мають вилучити.

Як зазначила голова Української асоціації «Єдність» Вікторія Петровська, яку цитує ua.news, державний секретаріат ще не звертався до них із проєктом нової редакції тексту.

«З розмови з представниками урядового кабінету освіти нам видається, що до цієї частини підручника восьмикласники дійдуть у лютому-березні», – зазначила вона.

За інформацією Infopost, скандальну редакцію підручника було затверджено ще в 2018 році, тобто вже після початку російської агресії 2014, але ще до вторгнення 24 лютого 2022 року.

Раніше в Угорщині державний центр розробив підручник географії для 8-го класу, переповнений антиукраїнською пропагандою та перекрученими фактами, здатний налаштувати школярів на вороже ставлення до України.

У підручнику угорських школярів переконують, що в Україні точиться громадянська війна, до якої Росія не причетна.

Допис супроводжується малюнком, на якому Україну розривають російський ведмідь та чоловіки в символіці США і Євросоюзу. Школярів при цьому запитують: «Кому (з них) має належати Україна?»

Міністерство закордонних справ України вимагало якнайшвидшого виправлення хибної інформації про Україну в підручнику географії для восьмого класу в Угорщині.

Нагадаємо, що у Стамбулі презентували підручник з української мови для турецькомовних студентів, а українські соцмережі збурив скриншот із підручника з колажем, у якому є фото ведучої «1+1» Наталії Мосейчук. Зокрема, на нього відреагували користувачі телеграм-каналу та фейсбука

Також волонтер Сергій Притула заявив, що відправив книгу з історії України американському бізнесмену Ілону Маску, який нещодавно запропонував Україні свій «мирний план», який де-факто пропонує капітуляцію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
861
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду