Росіяни вбили члена родини постпреда України в ООН Сергія Кислиці

Росіяни вбили члена родини постпреда України в ООН Сергія Кислиці

11 Жовтня 2022
2093
11 Жовтня 2022
16:39

Росіяни вбили члена родини постпреда України в ООН Сергія Кислиці

2093
Сергій Кислиця: Росія вже вбила члена моєї сім'ї, і цій жорстокості немає кінця.
Росіяни вбили члена родини постпреда України в ООН Сергія Кислиці
Росіяни вбили члена родини постпреда України в ООН Сергія Кислиці

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця розповів про близьких родичів, які постраждали від російської агресії й атак на українські міста, та члена родини, який загинув внаслідок війни.

Про це Кислиця заявив 10 жовтня на засіданні надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї,  представляючи проєкт резолюції «Територіальна цілісність України: відстоювання принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй», в якій засуджуються російські псевдореферендуми на українській території.

«Моя країна зазнала нападу, мої близькі родичі перебували у житловому будинку, який зазнав атаки (з боку Росії – ДМ). Вони не змогли піти у бомбосховище, оскільки не було електрики. Росія вже вбила члена моєї сім'ї, і цій жорстокості немає кінця», – цитує Кислицю «Укрінформ».

За його словами, світ перебуває на перехресному моменті – або ООН відновить до себе довіру, або зазнає краху.

«Не можна сподіватися на мир, поки божевільні диктатури існують поруч з вами. Диктатури, які використовують ракетний терор проти громадян та інфраструктури. Сьогодні терористична Росія обстріляла Київ та інші українські міста щонайменш 84 ракетами і двома десятками БПЛА... Весь світ побачив знову істинне обличчя терористичної держави, яка вбиває наш народ. Програючи на полі бою, Росія використовує методи залякування… Навмисний напад на цивільних – це воєнний злочин», – заявив Кислиця.

10 жовтня розпочалась одинадцята надзвичайна спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН із розгляду проєкту резолюції про невизнання псевдореферендумів на тимчасово окупованих Росією територіях України.

Вночі та вранці 10 жовтня росіяни завдали масованих ракетних ударів по Україні, зокрема по Києву, Запоріжжю, Полтавській, Львівській, Дніпропетровській області. 

Унаслідок ракетної атаки росіян по Києву пошкоджені заклади культури та освіти у центрі міста. 11 жовтня Національна поліція повідомила, що через масований ракетний удар в Україні загинули 19 людей, 108 отримали поранення.  

Міністерство оборони України запевнило, що Росія буде покарана за ракетні удари по всій Україні, які призвели до загибелі та поранень українців.

Президент Володимир Зеленський звернувся до нації у зв’язку з масованою ракетною атакою росіян проти України.

За словами президента, у росіян дві мішені – енергооб'єкти та люди. Президент закликав українців не ігнорувати сирени тривоги та перебувати в укриттях.

Фото: United Nation/Голос Америки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду