6 жовтня – експертна дискусія «В пошуках ідеальної моделі для єдиної прескарти в Україні»

6 жовтня – експертна дискусія «В пошуках ідеальної моделі для єдиної прескарти в Україні»

4 Жовтня 2022
1731
4 Жовтня 2022
12:50

6 жовтня – експертна дискусія «В пошуках ідеальної моделі для єдиної прескарти в Україні»

1731
Поговоримо про ставлення медіаспільноти до професійної журналістики, ідентифікація та репутація журналістів, процес впровадження єдиної прескарти.
6 жовтня – експертна дискусія «В пошуках ідеальної моделі для єдиної прескарти в Україні»
6 жовтня – експертна дискусія «В пошуках ідеальної моделі для єдиної прескарти в Україні»

У четвер, 6 жовтня, об 11:00 год в комбінованому форматі онлайн та офлайн в приміщенні «Укрінформу» (вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ) відбудеться експертна дискусія «В пошуках ідеальної моделі для єдиної прескарти в Україні» від Комісії з журналістської етики за підтримки International Media Support (IMS).  

Спікери: Андрій Куликов - голова Комісії з журналістської етики, співзасновник Громадського радіо, модератор; Андрій Сухарина – аналітик Фонду «Демократичні ініціативи»; Тетяна Лебедєва – членкиня Комісії з журналістської етики, почесна голова Національної асоціації медіа (НАМ); Петру Маковей – виконавчий директор Асоціації незалежної преси (Молдова); Ліна Кущ - членкиня Комісія з журналістської етики, перша секретар НСЖУ.

Коротко. Під час заходу учасники говоритимуть про:

  • ставлення медіаспільноти  до професійної журналістики;
  • ідентифікацію та репутацію  журналістів;
  • процес впровадження єдиної прескарти;
  • міжнародний досвід визначення та захисту професійних журналістів;
  • кращі практики функціонування системи єдиної прескарти.

До участі та активної дискусії запрошуються представники і представниці профільних міністерств та відомств, медійних громадських організацій, медіаексперти, регіональні журналісти та журналістки, а також викладачі і студенти факультетів журналістики.

Реєстрація в Zoom – тут.

Реєстрація для участі в заході офлайн - femida.help@gmail.com

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 10:30 6 жовтня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV  

Важливо! До участі та активної дискусії запрошуються представники і представниці профільних міністерств та відомств, медійних громадських організацій, медіаексперти, регіональні журналісти та журналістки, а також викладачі і студенти факультетів журналістики.

Нагадаємо, Комісія з журналістської етики, як орган саморегуляції журналістів і редакцій, вже багато років займається питаннями захисту репутації журналістської професії, протидії зловживанню статусом журналіста та фальшуванню посвідчень, безвідповідальному розповсюдженню інформації.

Нещодавно разом Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), КЖЕ провела два дослідження. Їх результати мають дати старт серйозному галузевому обговоренню та пошуку рішень.

Результати загальнонаціонального опитування «Інформації з яких джерел більше довіряють українці та якими, на їхню думку, є критерії професійності журналістів» Результати Експертного опитування «Критерії належності до журналістики та ставлення до єдиної прескарти».

Крім того, нещодавно КЖЕ підготувала ґрунтовну роботу «Прескарта: аналітичний огляд міжнародної практики від КЖЕ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1731
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду