Associated Press повідомляє про російські псевдореферендуми як про реальний виборчий процес – журналіст

Associated Press повідомляє про російські псевдореферендуми як про реальний виборчий процес – журналіст

28 Вересня 2022
1150
28 Вересня 2022
10:35

Associated Press повідомляє про російські псевдореферендуми як про реальний виборчий процес – журналіст

1150
Олексій Мацука: AP поширює хибний наратив про фіктивний процес, організований не за правилами.
Associated Press повідомляє про російські псевдореферендуми як про реальний виборчий процес – журналіст
Associated Press повідомляє про російські псевдореферендуми як про реальний виборчий процес – журналіст

Шеф-редактор та журналіст каналу іномовлення UATV Олексій Мацука повідомив, що інформаційне агентство Associated Press пише про російські псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України як про «реальний виборчий процес».

«Платне передплатне агентство для професійних телекомпаній Associated Press (Велика Британія) повідомляє про фіктивні референдуми як про реальний виборчий процес. AP доступний для сотень медіа по всьому світу. AP поширює хибний наратив про фіктивний процес, організований не за правилами. Я попросив їх відреагувати на заголовки у стилі: "Жителі Станиці Луганської голосують на референдумі". А цей пасаж зовсім шокував мене: "П'ять днів голосування проводяться для визначення майбутнього Луганської, Херсонської, Донецької та Запорізької областей"», – написав Мацука у фейсбуці та додав скріншоти матеріалів агенції.

Зауважимо, що AP у своїх новинах не використовує лапки та означення «так звані», називаючи фіктивне дійство на тимчасово окупованих територіях «референдумами».

«Детектор медіа» очікує на коментар Олексія Мацуки і звернувся із запитом до Associated Press щодо некоректного висвітлення пропагандистського дійства РФ на тимчасово окупованих територіях України.

21 вересня російський диктатор Володимир Путін на тлі розгрому армії РФ у Харківській області оголосив «часткову мобілізацію» в Росії.

Також він заявив, що Росія визнає результати «референдумів» про «приєднання» до РФ тимчасово окупованих територій України. Бойовики тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, а також колаборанти тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей нібито вирішили провести «референдуми» 23-27 вересня.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не змінить політику визволення територій, які окупували росіяни, а радник голови Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що росіяни просто втрачають час, організовуючи псевдореферендуми.

Західні лідери вже заявили, що результати фейкових «референдумів» не визнають. 

У СБУ закликали свідків фейкового «опитування», яке проводять росіяни за допомогою колаборантів, надавати інформацію у чат-бот. Конфіденційність гарантована.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України нагадало, що правоохоронні та розвідувальні відомства України мають повну інформацію щодо організаторів та виконавців проведення «референдумів» на тимчасово окупованих територіях.

СБУ вже встановила організаторів російського псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей та повідомила цим зловмисникам про підозру.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що псевдореферендуми на тимчасово окупованих Росією територіях є пропагандистським шоу, перебіг якого документують правоохоронці.

Скріншот відео: Associated Press/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду