Суд  виніс вирок «луцькому терористу» Максиму Кривошу — 13 років за ґратами

Суд виніс вирок «луцькому терористу» Максиму Кривошу — 13 років за ґратами

26 Вересня 2022
1922
26 Вересня 2022
11:30

Суд виніс вирок «луцькому терористу» Максиму Кривошу — 13 років за ґратами

1922
Максим Кривош не визнає себе винним.
Суд  виніс вирок «луцькому терористу» Максиму Кривошу — 13 років за ґратами
Суд  виніс вирок «луцькому терористу» Максиму Кривошу — 13 років за ґратами

У Луцькому міськрайонному суді 26 вересня завершили розгляд справи Максима Кривоша, який в липні 2020 року захопив у центрі Луцька автобус із 13-ма заручниками.

Як повідомляє кореспондентка Суспільного, за рішенням суду наступні 13 років Кривош проведе за ґратами, — повідомляє кореспондентка Суспільного із зали суду.

Під час оголошення вироку засуджений жбурнув у бік суддів шматок господарського мила та сказав: «помийте своє життя тюремним милом» і додав, що винним себе не вважає.

Розгляд справи тривав майже два роки. Серед злочинів, за які судили чоловіка – захоплення заручників, незаконне поводження зі зброєю, вчинення теракту, замах на життя правоохоронця. Суд визнав Кривоша винним за усіма статтями.

21 липня 2020 року Максим Кривош захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі на центральній площі Луцька. Він здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала.

Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Пізніше була проведена спецоперація — Кривоша затримали, всіх заручників звільнили. Кривошу висунули обвинувачення у тероризмі і ще у чотирьох статтях кримінального кодексу України.

Фото: Суспільне Луцьк

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1922
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду