Український фільм, де зіграла дружина заступника мера Одеси, покажуть у Москві

Український фільм, де зіграла дружина заступника мера Одеси, покажуть у Москві

28 Серпня 2022
7306
28 Серпня 2022
16:39

Український фільм, де зіграла дружина заступника мера Одеси, покажуть у Москві

7306
«Лагідна» за твором Достоєвського увійшла до програми «Російський слід», яка фокусується на російській культурі.
Український фільм, де зіграла дружина заступника мера Одеси, покажуть у Москві
Український фільм, де зіграла дружина заступника мера Одеси, покажуть у Москві

Під час великої війни в Україні фільм на основі творчості Достоєвського, який зняли в Одесі, увійшов до програми Московського міжнародного кінофестивалю. Як повідомляється на сайті форуму, стрічку «Лагідна» («Кроткая») покажуть у програмі «Російський слід». У Москві його вже анонсують у кінопрокаті. 

Оновлено: Як нам вдалося довідатися з власних джерел, фільм у 2021-році подали на ряд кінофестивалів, в тому числі, на ММКФ, президентом якого є Нікіта Міхалков. Як писав ДМ, за підтримку війни в Україні Міхалкову у 2017 році СБУ заборонила в'їзд до України, а в березні 2022-го року український суд заочно арештував кінорежисера та оголосив його у міжнародний розшук.

Режисеркою стрічки виступила Наталія Князєва, відома проросійськими поглядами, оператором Сергій Колбінєв. Серед акторів також дружина заступника мера Одеси Вікторія Вугельман та їхній син Давид Вугельман.

Фільм знято за участі акторів молодіжної театральної студії «Тур де фор», яку очолює Князєва. В провідних ролях знялися Сергій Марков, Любов Агріст, Сергій Колбінєв, Тетяна Зенкова, Андрій Волков, Валерія Виноградова, Анна Волошина.

Виробником зазначено творчу студію «Толчок к двіженію».

У фокусі «Лагідної» людина, яка у період душевної та світоглядної кризи намагається відповісти на питання: «Як збагнути самого себе? Хто насправді та, що була поряд, навіщо вона пішла? Як все це  розуміти? Чому відповіді не співвідносні з почуттями? Чи можливо бути щасливим, не розуміючи самого себе? Який закон мною править, закон страху чи закон любові?».

Наталія Князєва є також акторкою кіно, зокрема, знялася в епізоді фільму Кіри Муратової «Мелодія для катеринки». У 1980-тих вона працювала в Одеському театрі юного глядача, а в 1991-му заснувала власну театральну студію «Тур де форс», в яку вклав кошти її колишній чоловік Олександр Горбунов. Студія випустила десятки спектаклів, а останні два роки активно про себе не заявляла. У 2020-му студія спільно з Сinemastudio анонсувала набір на курс операторської майстерності. Як розповіли знавці театру в Одесі, «Тур де фор» поміж собою вони жартома називали «сектою», оскільки її безсумнівною лідеркою є Наталія Князєва.

Сергій Колбінєв – оператор-постановник. Працював на Одеській кіностудії, є співзасновником кіностудії Cinemastudio. Серед нових його робіт драма «Сашенька» (2021) режисера Олександра Жовни, знята одеською Cinemastudio за підтримки Держкіно. Також Колбінєв виступив оператором фільму «Історія Лізи», права на показ якого придбала американська компанія HBO.

Ми надіслали питання Вікторії Вугельман та Сергію Колбінєву та сподіваємося отримати їхні коментарі.

Фото: кадр із фільму «Лагідна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7306
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Antonio
577 дн. тому
чи є місце в інформпросторі України москальському наративу???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду