Росіяни готують масштабну провокацію на ЗАЕС та вже завезли пропагандистів – «Енергоатом»

Росіяни готують масштабну провокацію на ЗАЕС та вже завезли пропагандистів – «Енергоатом»

19 Серпня 2022
1125
19 Серпня 2022
12:51

Росіяни готують масштабну провокацію на ЗАЕС та вже завезли пропагандистів – «Енергоатом»

1125
За даними «Енергоатому», росіяни найближчим часом планують зупинити енергоблоки та відключити їх від української енергосистеми.
Росіяни готують масштабну провокацію на ЗАЕС та вже завезли пропагандистів – «Енергоатом»
Росіяни готують масштабну провокацію на ЗАЕС та вже завезли пропагандистів – «Енергоатом»

Державне підприємство «Енергоатом» повідомило, що окупанти готують масштабну провокацію на ЗАЕС, а для створення «яскравої» картинки вже завезли до Енергодару групу пропагандистів.

Зокрема, росіяни озвучили керівництву ЗАЕС вимогу про обмеження допуску персоналу на станцію у п’ятницю, 19 серпня 2022 року. На майданчик пропускають лише оперативний персонал, який забезпечує функціонування енергоблоків.

За даними «Енергоатому», росіяни найближчим часом планують зупинити енергоблоки, що працюють, та відключити їх від ліній зв‘язку видачі потужності в українську енергосистему: «Наразі військові РФ шукають постачальників пального для дизель-генераторів, які мають включитися після зупинки енергоблоків та за відсутності зовнішнього енергопостачання для систем охолодження ядерного палива».

Держпідприємство також повідомляє, що у четвер, 18 серпня, до Енергодару прибула численна пропагандистська знімальна група. Її члени разом з представниками ФСБ провели спільну нараду. Як повідомляє «Енергоатом» вже о 00:15 19 серпня російські окупанти вели обстріл у напрямку навчально-тренувального центру станції.

«Точно зафіксовано, що ці обстріли здійснювалися з двох місць – автовокзалу та скидного каналу: у першому випадку – 1,5 секунди і удар, а в другому – удар лунав через три секунди. Зрозуміло, що окупанти роблять це для створення "яскравої" картинки у пропагандистських ЗМІ, щоб звинуватити ЗСУ в цих обстрілах. Вчергове закликаємо міжнародне співтовариство якомога швидше вжити всіх необхідних заходів для деокупації Запорізької АЕС, адже на кону ядерна та радіаційна безпека всього людства!», – говориться в повідомленні.

18 серпня Американський інститут вивчення війни (ISW) заявив,  що Росія, ймовірно, готує фейки, щоб звинуватити українські війська в майбутніх операціях на ЗАЕС. Зокрема, Росія, ймовірно, намагається створити інформаційний фон для майбутніх "операцій під чужим прапором" на ЗАЕС.

ЗАЕС є найбільшою атомною електростанцією в Європі, вона була захоплена росіянами на початку березня 2022 року. Російська армія розмістила на території Запорізької АЕС реактивні системи залпового вогню та іншу військову зброю й техніку. З початку серпня прилегла до ЗАЕС постійно обстрілюється росіянами. Фахівці заявляють про високий ризик ядерної аварії через постійні обстріли території ЗАЕС.

Колаж: «Енергоатом»/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1125
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду