Руслан Горовий заявив, що на Суспільному не надали ефір для «Служби розшуку дітей»

Руслан Горовий заявив, що на Суспільному не надали ефір для «Служби розшуку дітей»

13 Серпня 2022
2468
13 Серпня 2022
13:28

Руслан Горовий заявив, що на Суспільному не надали ефір для «Служби розшуку дітей»

2468
Представники телеканалу кажуть, що замість випусків новин запропонують проєкт для загальнонаціонального марафону.
Руслан Горовий заявив, що на Суспільному не надали ефір для «Служби розшуку дітей»
Руслан Горовий заявив, що на Суспільному не надали ефір для «Служби розшуку дітей»

Автор проєкту «Служба розшуку дітей» Руслан Горовий заявив, що на Суспільному відмовилися надати ефір для його програми. Він наголосив, що звернувся до мовника із пропозицією надати «15 хвилин на тиждень».

Як повідомив у коментарі «Детектору медіа» член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Андрій Таранов, Суспільне запропонує включити «Службу розшуку дітей» до загальнонаціонального марафону «Єдині новини».

«Знаєте хто відмовився надати 5 хвилин ефіру тричі на тиждень під розшук дітей? Наших, українських дітей? Суспільне телебачення. Телебачення яке, згідно декларацій живе і на кошти суспільства, і для суспільства, відмовило, бо розшук дітей не в їхній концепції. П’ятнадцять хвилин на тиждень. П’ятнадцять ******х хвилин на ******й тиждень. Не в б**** концепції. Після цього я вірю в одне: «суспільне» і суспільство не однокорінні слова», – зазначив автор програми у дописі на фейсбуку.

У коментарях до допису член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Андрій Таранов закликав Руслана Горового вирішити цю ситуацію, наголосивши, що Суспільне готове продовжити спілкування. Як уточнили в пресслужбі Суспільного, представники мовника зв‘яжуться з Андрієм Горовим і шукатимуть вихід, що б усіх влаштував.

Як розповів нам у коментарі Андрій Таранов, Руслан Горовий запропонував включити «Службу розшуку дітей» до випусків новин Суспільного. «Ми маємо дотримуватися формальних вимог і до якості, і до формату контенту, тож представники Служби новин запросили Руслана Горового до обговорення. Аналогічний досвіду нас був, наприклад, і з "Повернися живим". – розповів член ради НСТУ. – Після відповіді Служби новин Руслан Горовий надіслав ще один, формальний, запит каналу, і отримав на нього формальну відповідь».

Як запевнив Андрій Таранов, Суспільне пропонуватиме включити «Службу розшуку дітей» до ефіру загальнанаціонального марафону «Єдині новини».

«Детектор медіа» звернувся до Руслана Горового та сподівається отримати його коментар.

Тим часом він продовжує висловлювати обурення ситуацією та закликає Суспільне «не намагатися щось порішать».

У випусках «Служби розшуку дітей» подаються емоційні історії, які допомагають у швидкому зборі інформації про зниклих під час війни. Журналісти транслюють в ефірі та в соцмережах фото дітей, подають їхні особливі прикмети. Тут звучать прохання батьків, а також повідомляють номер телефонної лінії для зв’язку.  Команда програма розробила власну систему пошуку та понад 20 років допомагає батькам не втрачати надію у критичній ситуації.

Фото з фейсбук-сторінки Руслана Горового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2468
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тарас
621 дн. тому
Суспільне такаж помийка як і едмарафон
конвергентний фідбек
621 дн. тому
Горовий що, забув гасло НТКУ - грошей на все не вистачає?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду