Рада затвердила Андрія Костіна на посаді генпрокурора

Рада затвердила Андрія Костіна на посаді генпрокурора

27 Липня 2022
3083
27 Липня 2022
13:24

Рада затвердила Андрія Костіна на посаді генпрокурора

3083
За це рішення проголосували 299 депутатів.
Рада затвердила Андрія Костіна на посаді генпрокурора
Рада затвердила Андрія Костіна на посаді генпрокурора

У середу, 27 липня, Верховна Рада затвердила Андрія Костіна на посаді генерального прокурора України.

Як повідомляє нардеп «Голосу» Ярослав Железняк, за це рішення проголосували 299 депутатів. Не підтримали його кандидатуру майже у повному складі фракції «Голос», «Батьківщина» та «Європейська солідарність».

19 липня Рада підтримала подання президента Володимира Зеленського та дала згоду на звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора.

Костін – народний депутат України, член фракції «Слуга народу», голова комітету Верховної Ради з питань правової політики. Юрист, закінчив Одеський державний університет імені І.Мечникова.

ЗМІ писали, що Андрія Костіна рекомендував до партійного списку «Слуги народу» глава Офісу президента Андрій Єрмак.

У 2010-2015 роках Костін був депутатом Одеської міської ради за округом №23 від партії «Фронт змін». З 2000 року – член Міжнародної асоціації адвокатів (IBA). Працював на посаді заступника голови підкомітету з наземного транспортування Комітету з морського і транспортного права IBA.

У 2021 році Костін був кандидатом на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але не пройшов співбесіду.

Фото: Andriy Kostin/Ukrainian Bar Association/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3083
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду