Фільм про кризу українських біженців презентують на кінофестивалі в Единбурзі

Фільм про кризу українських біженців презентують на кінофестивалі в Единбурзі

15 Липня 2022
1420
15 Липня 2022
18:31

Фільм про кризу українських біженців презентують на кінофестивалі в Единбурзі

1420
У Шотландії представлять кінопроєкти на стадії виробництва: «Переміщені», «Редакція», «Ля Палісіада», «Експедиція 49».
Фільм про кризу українських біженців презентують на кінофестивалі в Единбурзі
Фільм про кризу українських біженців презентують на кінофестивалі в Единбурзі

 Чотири українські фільми представлять в межах програми Works in Progress Единбурзького міжнародного кінофестивалю. Про це повідомляє пресслужба кінокомпанії «Артхаус Трафік».

Серед них новий проєкт. Це документальний фільм «Переміщені» (режисерка Ольга Журба, продюсерка Дар'я Бассель). Картина, робота над якою розпочалася невдовзі після повномасштабного російського вторгнення, фокусується на кризі українських біженців.

Також у Единбурзі презентують проєкти, робота над якими вже тривала раніше:

«Редакція» (ігровий, режисер Роман Бондарчук, продюсерка Дар'я Бассель). За сюжетом молодий науковець Юра стає свідком підпалу лісу. Він приносить фото підпалювачів у редакцію місцевої газети. За збігом обставин Юра лишається працювати у виданні і вплутується в химерний світ постправди.

«Ля Палісіада» (ігровий, режисер Філіп Сотниченко, продюсери Валерія Сочивець, Олександр Чубко, Галина Криворчук). Стрічка розповідає про розслідування вбивства міліціонера, яке відбувається у 1996 році, за 5 місяців до скасування смертної кари.

«Експедиція 49» (документальний, режисерка Аліса Коваленко, продюсери Стефан Сіохан, Валерій Калмиков, Томаш Моравський, Катажина Кучинська). Фільм розповідає про п’ятьох бунтівних підлітків із прифронтового донбаського містечка, які вирушають в терапевтичну експедицію в Гімалаї.

Кінопроєкти презентують в межах програми Works in Progress Единбурзького міжнародного кінофестивалю. На ній міжнародні сейлз-агенти, дистриб’ютори, продюсери та програмні координатори фестивалів завчасно ознайомляться з майбутніми повнометражними ігровими та неігровими фільмами на фінальних стадіях виробництва.

Обрали кінопроєкти представники Единбурзького кінофестивалю на підставі преселекції, проведеної Українським інститутом у партнерстві з кінокомпанією «Артхаус Трафік».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1420
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду