Окупанти знімають у Лисичанську пропагандистські ролики — «Громадське радіо»

Окупанти знімають у Лисичанську пропагандистські ролики — «Громадське радіо»

7 Липня 2022
1423

Окупанти знімають у Лисичанську пропагандистські ролики — «Громадське радіо»

1423
Виявлені російськими силовиками люди з проукраїнською позицією «просто зникають», розповіла Яніна Львутіна.
Окупанти знімають у Лисичанську пропагандистські ролики — «Громадське радіо»
Окупанти знімають у Лисичанську пропагандистські ролики — «Громадське радіо»

У Лисичанську зараз знімають пропагандистські ролики, в яких показують місцевих, які чекали на «русскій мір». Про це в ефірі «Громадського радіо» розповіла журналістка Яніна Львутіна.

«Такі мешканці дійсно є, але це не весь Лисичанськ. А проукраїнських людей  шукають окупанти, і далі цілюди "просто зникають"», — коментує кореспондентка.

Як розповіла Яніна Львутіна, заяви про те, що Луганська область окупована, не відповідають дійсності: «Наприклад, у Білогорівці досі тривають запеклі бої. Зараз ідуть бої біля Лисичанська. Є такі села, які вже по декілька разів переходили з українського боку на бік противника і навпаки. І прапори змінювали на сільраді. Противник постійно намагається притиснути наших хлопців впритул до Донецької області. Але йому це не вдається».

За словами Яніни Львутіної, у важка ситуація Сєвєродонецьку: «Води немає, газу немає. Іноді людей заселяють у чужі квартири, які пустують. Окупанти «дарують» їх місцевим. Бойові дії дещо втихли, бо лінія фронту трохи змістилася. Але це не дає надії на безпеку».

Як повідомляв керівник Луганськогої ОВА Сергій Гайдай, у Кремінній, що на Луганщині, російські окупанти розстрілюють цивільних через самі лише підозри. «У Кремінній людям заборонено користуватися мобільними телефонами. Окрім того, людей розстрілюють, якщо оркам здається, що людина занадто багато спілкується телефоном — це для них сигнал причетності до шпіонажу», —зазначив керівник ОВА.

За його словами, ЗСУ вийшли з Лисичанська без втрат. Тут була загроза оточення, повідомив в ефірі Громадського радіо голова Сєвєродонецької районної військової адміністрації Роман Власенко.

Фото з телеграм-каналу Сергія Гайдая

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1423
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду