Європарламент закликав надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

Європарламент закликав надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

23 Червня 2022
1177
23 Червня 2022
14:07

Європарламент закликав надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

1177
Відповідну резолюцію підтримали 529 депутатів, проти – 45, утримались – 14.
Європарламент закликав надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС
Європарламент закликав надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

Європарламент закликав Європейську Раду невідкладно надати Україні та Молдові статус кандидатів на вступ до Євросоюзу, а після виконання певних умов надати його також Грузії. Відповідну резолюцію 23 червня підтримали 529 депутатів, проти – 45, утримались – 14.

«У контексті жорстокої російської загарбницької війни проти України цей крок буде прирівнюватися до демонстрації лідерства та рішучості», – вважають євродепутати.

Вони наполягають на тому, що не існує «швидкого шляху» для членства в ЄС і що вступ залишається структурованим і заснованим на заслугах процесом, який вимагає виконання критеріїв членства в ЄС і залежить від ефективного впровадження реформ.

Парламент закликає владу України «недвозначно продемонструвати свою політичну рішучість реалізувати європейські амбіції свого народу», прискорити реформи з метою якнайшвидшого ефективного виконання критеріїв членства в ЄС. Те саме стосується Молдови та Грузії.

«Українці, молдавани та грузини заслуговують жити у вільних, демократичних і процвітаючих країнах, які є гордими та відданими членами європейської родини», – заявляють євродепутати, закликаючи Європейську Раду зробити важливий перший крок до реалізації законних прагнень громадян цих трьох країн.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 23 червня очікується, що Європейська Рада оголосить надання Україні та Молдові статус країн-кандидатів на вступ до Євросоюзу

Єврокомісія рекомендувала надати Україні та Молдові статус кандидатів минулого тижня. Надання статусу кандидата на вступ як крок до повноправного членства в союзі означає, що Україні доведеться провести багато реформ для відповідності критеріям, а потім отримати схвалення від усіх 27 країн блоку.

28 лютого президент України Володимир Зеленський на тлі масштабної російської агресії підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Ілюстрація: novoeizdanie.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1177
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду