Reuters Institute зафіксував зростання недовіри до новин

Reuters Institute зафіксував зростання недовіри до новин

20 Червня 2022
1251
20 Червня 2022
17:14

Reuters Institute зафіксував зростання недовіри до новин

1251
Найвищій рівень загальної довіри до новин зафіксований у Фінляндії, а найнижчий – у США.
Reuters Institute зафіксував зростання недовіри до новин
Reuters Institute зафіксував зростання недовіри до новин

Reuters Institute for the Study of Journalism опублікував щорічне дослідження про споживання новин у 46 країнах світу.

Інтерес до телебачення та друкованих ЗМІ ще більше скоротився у більшості країнах світу, однак споживання в інтернеті та соціальних мережах не заповнює цього розриву.  Зокрема, дослідження показало втому респондентів від політичних новин. Більшість опитаних воліють ігнорувати новини про вторгнення Росії в Україну, пандемію коронавірусу та матеріали про економічні негаразди.

Хоча більшість опитаних продовжують регулярно споживати новини, 38% респондентів часто або іноді намагаються уникати читання новин – у порівнянні з 29% у 2017 році. Близько 36% опитаних – особливо молодше 35 років – стверджують, що новини погіршують настрій.

Фінляндія, як і в 2021 році, показала найвищий рівень загальної довіри до новин – 69%, а США – найнижчий – 26%. Довіряють новинам у Сполучених Штатах 42% опитаних.

Найпопулярнішою соцмережею для споживання новин є Facebook, також стрімко розвивається новинний сегмент у TikTok: молодша аудиторія все частіше отримує новини через цю соцмережу і має слабший інтерес до потужних онлайн-видань.

Найбільший інтерес до новин про російсько-українську війну спостерігається у Польщі та Німеччині, а також у Великій Британії та США.

Дослідження базується на опитуванні YouGov, яке проводили у 46 країнах серед 93 432 респондентів, похибка становить 2-3%.

Детальніше із результатами дослідження можна ознайомитись за посиланням.

У 2021 році Reuters Institute зафіксував зростання довіри до онлайн-новин під час пандемії коронавірусу.

Інститут вивчення журналістики Reuters є дослідницьким центром при Оксфордському університеті, який відстежує тенденції в ЗМІ. Reuters Institute фінансує Фонд Thomson Reuters, благодійний підрозділ Thomson Reuters.

Фото: Chris Price/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду