ФСБ створює фейкові «українські ЗМІ» для військовополонених — правозахисник

ФСБ створює фейкові «українські ЗМІ» для військовополонених — правозахисник

8 Червня 2022
3020
8 Червня 2022
21:39

ФСБ створює фейкові «українські ЗМІ» для військовополонених — правозахисник

3020
«ФСБ хоче допомогти режиму Путіна зрежисувати псевдотрибунал на території «ЛДНР» в піку процесу проти Путіна і його армії у Гаазі».
ФСБ створює фейкові «українські ЗМІ» для військовополонених — правозахисник
ФСБ створює фейкові «українські ЗМІ» для військовополонених — правозахисник

У Росії на базі СІЗО створено десять концтаборів для українських військовополонених. Про це розповів російський правозахисник Gulagu.Net Володимир Осєчкін у коментарі Тимуру Олевському під час ефіру на ютуб-каналі «Ходорковский Live» . При цьому Осєчкін послався на джерело у системі ФСІН, яке у іноземних ЗМІ називають Wind of Change.

До українських полонених, за його словами, застосовують катування, психотропні препарати, інформаційну ізоляцію і дезінформацію, вибивають зізнання. Найпопулярніших в інтернеті планують публічно судити на так званих «трибуналах» спочатку на території «ЛДНР», а потім у Росії.

Щодо повідомлень про концтабори і публічний процес Володимир Осєчкін веде розслідування. Зокрема він назвав «катівнею» міжобласну туберкульозну лікарню Ростовської області. «Тут застосовуюється каральна психіатрія, людей зв'язують і колють психотропні препарати», — сказав правозахисник.

Окрім тортур, каже Осєчкін, ФСБ готує інформаційну спецоперацію, метою якої є деморалізація українських військовополонених. Для цього росіяни пропонують випустити псевдоукраїнські газети, радіо- і телепрограми. «Це робиться, щоб давати спочатку фейкову інформацію про те, що українська армія нібито розгромлена, і за ними начебто ніхто не прийде, не врятує, не обмінюватиме, і вся Україна вже перебуває під контролем російських силовиків», — вважає Володимир Осєчкін.

На кожну газету у російській спецслужбі витрачатимуть по 22 тисячі рублів. «У такий спосіб ФСБ хоче допомогти режиму Путіна зрежисувати псевдотрибунал на території «ЛДНР» в піку процесу проти Путіна і його армії у Гаазі», — сказав російський правозахисник.

Нагадаємо, як випливає з перехоплених СБУ пропагандистських методичок російських спецслужб, ФСБ планує «посилити роботу з журналістами і медіаекспертами із зарубіжних країн» щодо «правильного висвітлення спецоперації» в Україні. Як стверджує СБУ, це матеріали 5-го відділу ФСБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3020
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду