У Луганській області троє журналістів потрапили під обстріл росіян

У Луганській області троє журналістів потрапили під обстріл росіян

31 Травня 2022
1327
31 Травня 2022
18:02

У Луганській області троє журналістів потрапили під обстріл росіян

1327
Український фіксер Микола Пастух отримав осколкове поранення, одного із іноземних журналістів контузило.
У Луганській області троє журналістів потрапили під обстріл росіян
У Луганській області троє журналістів потрапили під обстріл росіян

У Луганській області іноземні журналісти разом із українським фіксером Миколою Пастухом потрапили під обстріл росіян.

Микола Пастух у коментарі ІМІ повідомив, що обстріл стався 28 травня біля мосту на Сєвєродонецьк. Пастух отримав осколкове поранення правої руки, а одного із журналістів контузило. 

Микола працював разом з іноземними колегами Хоном Чуном Кауру (Гонконг/ Велика Британія) та Алексом Чаном Юком (Велика Британія). Він також знімав матеріал для документального фільму про роботу іноземних медіа на фронті.

За словами Миколи, вони планували проїхати мостом на Сєвєродонецьк та хотіли дізнатись, чи це безпечно. Далі до них під’їхали українські військові, щоб попередити про ймовірну небезпеку. Під час їхньої розмови був завданий удар. 

Через обстріл Микола був поранений, а журналіст Алекс Чан Юк отримав контузію.

«Коли ми вирішили повертатися, то якраз прилетіло. Міна впала від мене за метрів шість-сім. Я отримав складне осколкове поранення. Я був у бронежилеті й у шоломі. Однак вибухом шолом з мене скинуло. У всіх були турнікети, але в тому місці, де я був поранений, не накладається турнікет, бо рана була дуже високо».

Наразі український журналіст очікує на операцію у львівській лікарні. 

Нагадаємо, 30 травня росіяни провели артилерійський обстріл, унаслідок якого загинув французський журналіст Фредерік Леклерк-Імхофф. Чоловік висвітлював евакуацію мирного населення із Сєвєродонецька. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про порушення законів та звичаїв війни. 

Скріншот відео: Alex Chan Tsz Yuk та Kaoru Ng

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1327
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду