СБУ повідомила про підозру проросійському блогеру з Одещини

СБУ повідомила про підозру проросійському блогеру з Одещини

21 Травня 2022
3389
21 Травня 2022
16:11

СБУ повідомила про підозру проросійському блогеру з Одещини

3389
Чоловіку загрожує 5-річний термін.
СБУ повідомила про підозру проросійському блогеру з Одещини
СБУ повідомила про підозру проросійському блогеру з Одещини

У Білгород-Дністровському співробітники СБУ повідомили про підозру проросійському блогеру, який поширював російську пропаганду. Про це повідомляється у дописі Управління СБУ в Одеській області

Чоловіка можуть звинуватити у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України. Це «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників». Покарання передбачає обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з можливою конфіскацією майна. 

Як встановило слідство СБУ, громадянин України, у власному акаунті активно поширював в забороненій в Україні соціальній мережі матеріали, у яких міститься заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України. Також він глорифікував осіб, які здійснювали збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році. Прибічник сепаратизму поширював матеріали антиукраїнських спільнот та пропагував ідеї «руського міра».

Під час огляду смартфону та комп’ютерної техніки пропагандиста слідчі виявили матеріали, які містять докази його протиправної діяльності.

Це вже не перший випадок участі блогерів у поширенні російської пропаганди. У Києві СБУ викрила проросійського пропагандиста, який чекав на прихід «нової влади». У Чернігівській області Служба безпеки  повідомила про підозру блогерці, яка публічно виправдовувала російську агресію Херсонського «журналіста» Шелестенка СБУ попередила про підозру в колабораціонізмі херсонському «журналісту» Геннадію Шелестенку.

Також СБУ повідомляє, що нейтралізувала проросійські ботоферми – понад 100 тисяч фейкових акаунтів. 

Фото з телеграм-каналу Управління СБУ в Одеській області

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3389
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду