Завершено виробництво фільму Корнія Грицюка «ЄвроДонбас» (ТРЕЙЛЕР)

Завершено виробництво фільму Корнія Грицюка «ЄвроДонбас» (ТРЕЙЛЕР)

5 Травня 2022
1321
5 Травня 2022
20:46

Завершено виробництво фільму Корнія Грицюка «ЄвроДонбас» (ТРЕЙЛЕР)

1321
Документальний фільм створено із залученням закадрової музики та коментарів, що супроводжують відео.
Завершено виробництво фільму Корнія Грицюка «ЄвроДонбас» (ТРЕЙЛЕР)
Завершено виробництво фільму Корнія Грицюка «ЄвроДонбас» (ТРЕЙЛЕР)

Творча група документального фільму Корнія Грицюка «ЄвроДонбас» представила трейлер, повідомляє Державне агенство України з питань кіно

Фільм фокусується на європейській історії Східної України. Наприкінці ХІХ ст. міста та селища Донбасу заснували іноземці з Бельгії, Німеччини, Великої Британії та Франції. Посеред степу вони побудували заводи й металургійні комбінати, зробивши регіон одним із найрозвиненіших у Європі. Більшість даних про цей період історії Східної України було знищено радянською владою. Пропаганда СРСР перетворила Донбас на найбільш міфологізовану радянську територію та фортецю «русского мира».

«Команда стрічки "Євродонбас", що почала роботу над фільмом на початку 2021 року, зафільмувала унікальні пам’ятки, які залишили після себе європейці ще з XIX століття. Аби показати засекречену радянськими істориками європейську історію Донбасу, вони по крихтах збирали інформацію в архівах України, Бельгії та Англії. Зараз кадри фільму мають особливу цінність, адже на них збереглись пам’ятки європейської культури XIX століття, багато з яких знищено назавжди», – йдеться у дописі Держкіно.

Фільм вже завершено, але через початок російської агресії прокат стрічки в Україні перенесли. Команда фільму активно співпрацює з іноземними сейлз-агентами, щоб показати картину міжнародним глядачам.

«Цей фільм – спроба повернути дуже важливу частину історії Донбасу. Показати європейську ідентичність цього регіону», – каже Корній Грицюк.

Корній Грицюк – автор короткометражних фільмів, що отримували нагороди міжнародних кінофестивалів.

Виступив режисером повнометражних фільмів «2020. Безлюдна країна»,  «Поїзд: Київ-війна».

Творча група:

Режисер та співавтор сценарію Корній Грицюк

Автори сценарію – Корній Грицюк, Анна Паленчук.

Продюсер – Анна Паленчук.

Виробництво – 435 Films за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду