Росіяни у Бучі вбили проросійського політика Ржавського

Росіяни у Бучі вбили проросійського політика Ржавського

8 Квітня 2022
5157
8 Квітня 2022
18:54

Росіяни у Бучі вбили проросійського політика Ржавського

5157
Перед смертю колишній кандидат у президенти встиг здивуватися, що Путін напав на Україну.
Росіяни у Бучі вбили проросійського політика Ржавського
Росіяни у Бучі вбили проросійського політика Ржавського

Під час окупації Бучі під Києвом російські загарбники вбили політика та громадського діяча Олександра Ржавського. Про обставини його смерті повідомив його товариш Олег Торгало. «Розстріляний 27 березня у власному будинку п’яним російським солдатом, — написав Торгало. — Ні за що, за стримане зауваження та відмову знову дати спиртне. Перед цим забрали телефони, домашній арсенал зброї. На додачу до цього його двічі брали в полон задля викупу, як власника великого маєтку. Але йому вдавалося звільнятися без грошей».

Олександр Ржавський народився у Краматорську. Йому було 63 роки. Він був народним депутатом України третього скликання, балотувався у президенти України 1999 та 2004 року. Під час парламентської кампанії 2002 року Олександр Ржавський ініціював створення виборчого блоку «За Ющенка!», що мав відтягнути голоси у блоку Віктора Ющенка «Наша Україна».

Напередодні вторгнення російської армії Олександр Ржавський звинувачував українську владу в тому, що накликала війну. «У ЗМІ пишуть про якісь вибухи у Києві. Хоча воєнна операція оголошена в Донбасі. Кошмар», — написав він вранці 24 лютого. Згодом він стверджував, що «Путін виконує свою погрозу повної демілітаризації України — знищує зброю, куплену в західних партнерів».

Другого березня він писав: «Десь усередині росте ще до кінця не осмислене та не висловлене вголос відчуття якогось страхітливого обману, що зруйнував на друзки наше усталене життя та стереотипи його побудови. Хто з нас міг передбачити таку реакцію Путіна на відмову України від виконання Мінських угод? Чому вона виявилась настільки неадекватною гріхам, скоєним нашою владою?» В останньому дописі Ржавський висловив надію, що Україна погодиться на нейтральний статус та бойові дії припиняться.

«Олександр Миколайович усе життя дотримувався лівих поглядів і, на жаль, думав, що це його врятує, — пише Олег Торгало. — Але життя показало, що він, як і багато хто з нас, помилявся. Виявилось, що російському солдату абсолютно пофіг життєві погляди та політичні переконання. Вони просто прийшли вбивати і грабувати».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5157
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
лорт
755 дн. тому
хоть что-то хорошее cделали
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду