Словенія планує повернути дипломатів у Київ

Словенія планує повернути дипломатів у Київ

21 Березня 2022
1365
21 Березня 2022
09:59

Словенія планує повернути дипломатів у Київ

1365
Прем'єр-міністр Янез Янша: Уряд Словенії закликає Євросоюз зробити так само.
Словенія планує повернути дипломатів у Київ
Словенія планує повернути дипломатів у Київ

Прем'єр-міністр Словенії Янез Янша заявив, що його країна найближчим часом поверне своїх дипломатів до Києва.

«Уряд Словенії незабаром відправить дипломатів назад до Києва. Вони добровольці. Ми працюємо над тим, щоб Євросоюз зробив так само. Україні потрібна дипломатична підтримка», – написав Янша у твіттері.

Після початку масштабного російського вторгнення словенських дипломатів евакуювали до Румунії. Більшість країн світу також евакуювали свої посольства з Києва. 

Наразі в Києві залишаються посол Польщі Бартош Ціхоцкі та нунцій Святого Престолу Вісвалдас Кулбокас.

15 березня прем'єр-міністри Польщі, Чехії та Словенії прибули до Києва, де зустрілися із президентом України Володимиром Зеленським. Очільники урядів продемонстрували солідарність з Україною на тлі російської агресії.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення.

Захід запровадив персональні санкції проти Володимира Путіна та інших російських можновладців. Також західні держави відключили окремі банки Росії від системи SWIFT і запровадили сильні обмежувальні заходи проти Центрального банку Росії. Зокрема, було погоджено заморожування міжнародних резервів країни-агресора, а США та Велика Британія заборонили імпорт російських енергоносіїв. Росію полишають найбільші світові технологічні та промислові гіганти. 

Гаазький трибунал вже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: European People's Party/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду