«Ми всі українці». Адам Міхнік закликав світ об'єднатися довкола України

«Ми всі українці». Адам Міхнік закликав світ об'єднатися довкола України

5 Березня 2022
863
5 Березня 2022
10:43

«Ми всі українці». Адам Міхнік закликав світ об'єднатися довкола України

863
«Українці зараз воюють не лише за себе, а й за за нашу і вашу свободу», – каже головний редактор «Газети виборчої».
«Ми всі українці». Адам Міхнік закликав світ об'єднатися довкола України
«Ми всі українці». Адам Міхнік закликав світ об'єднатися довкола України

Головний редактор «Газети виборчої» Адам Міхнік звернувся до світової спільноти із закликом підтримати Україну, пише «Радіо Свобода».

Адам Міхнік заявив, що світ має об’єднатися довкола України, бо всі «ми всі зараз – українці».

Дисидент переконаний:  світ має знати про злочини Путіна, оскільки «сьогодні мовчання стає ознакою боязкого сприйняття, ознакою капітуляції перед цією злодійською силою».

«Не йдімо тим шляхом, – каже польський діяч. – Сьогодні треба чітко і голосно сказати: ми всі – українці. У Варшаві чи Парижі, у Берліні чи Празі, у Лондоні чи Будапешті треба голосно висловити одне: українці зараз воюють не лише за себе, а й за за нашу і вашу свободу»

Адам Міхнік нагадав, що польська влада переслідує свободу слова і свободу висловлювання.

«Цей підполковник КДБ сприймає світ як свою приватну в'язницю, де кожен є його власністю, де будь-кого можна посадити чи вбити…,  – наголосив редактор "Газети виборчої".  – Анну Політковську вбили за те, що вона написала правду про злочини в Чечні. Бориса Нємцова вбили за те, що він був популярним політиком російської демократії. Посадили також Михайла Ходорковського – за те, що він наважився публічно критикувати корупцію в путінському режимі. Олексій Навальний сидить сьогодні за те, що говорить голосом тієї Росії, яка не хоче носити форму путінського лакея», – сказав Міхнік.

 Адам Міхнік – польський громадсько-політичний діяч, журналіст, видавець, дисидент і політв’язень часів Польської Народної Республіки. Один із ідейних натхненників «Солідарності».

Адам Міхнік — головний редактор найбільшого щоденного видання Польщі. Громадсько-політичний діяч, дисидент і політв'язень часів Польської Народної Республіки. Один із ідейних натхненників «Солідарності».

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
863
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду