США та Канада оголосили персональні санкції проти Путіна та Лаврова

США та Канада оголосили персональні санкції проти Путіна та Лаврова

26 Лютого 2022
1037
26 Лютого 2022
08:47

США та Канада оголосили персональні санкції проти Путіна та Лаврова

1037
Мінфін США: Президент Путін приєднується до дуже маленької групи, до якої входять такі деспоти, як Кім Чен Ин, Олександр Лукашенко та Башар аль-Асад.
США та Канада оголосили персональні санкції проти Путіна та Лаврова
США та Канада оголосили персональні санкції проти Путіна та Лаврова

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти президента Росії Володимира Путіна, глави МЗС Росії Сергія Лаврова та членів Ради нацбезпеки Росії.

«Президент Путін і міністр Лавров прямо відповідальні за неспровоковане і незаконне подальше вторгнення Росії в Україну, демократичну суверенну державу. Це вкрай рідко, коли міністерство фінансів визначає главу держави; Президент Путін приєднується до дуже маленької групи, до якої входять такі деспоти, як Кім Чен Ин, Олександр Лукашенко та Башар аль-Асад», – повідомляє Мінфін США.

Також Державний департамент визначив двох чиновників російського уряду і членів Ради національної безпеки Росії прямо відповідальними за подальше вторгнення в Україну: міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генерального штабу Збройних сил РФ, першого заступника міністра оборони, генерала Валерія Герасимова.

Члени Ради нацбезпеки, що потрапили під санкції, це Валентина Матвієнко, Сергій Наришкін, Вячеслав Володін, Сергій Іванов, Ніколай Патрушев, Владімір Колокольцев, Александр Бортніков, Ігор Краснов, Ігор Щоголєв, Владімір Устінов, Віктор Золотов.

Санкції передбачають, що вся власність та інтереси власності зазначених осіб, які перебувають у США або під контролем американських осіб, заблоковано. І про це необхідно повідомити Офіс з контролю за іноземними активами.

«Крім того, блокуються також будь-які організації, які прямо чи опосередковано, на 50 або більше відсотків належать одному чи кільком підсанкційним особам», – повідомляє міністерство фінансів.

Також заборонені усі операції, які здійснюються американцями або в межах США, що пов’язані із власністю чи інтересами підсанкційних осіб.

Канада також запровадила санкції проти Путіна через масштабний напад на Україну. Про це повідомила голова Мінфіну Канади Христя Фріланд.

«Сьогодні ми робимо подальші кроки. Ми накладаємо санкції на президента Путіна за його варварський напад на Україну. Ми вимагаємо негайно вилучити Росію з міжнародної банківської системи SWIFT. Ми накладаємо санкції на білоруських лідерів, причетним до вторгнення в Росію. Ми передамо пожертвування Червоному Хресту на підтримку українського народу. Ми разом із нашими союзниками та хоробрим народом України в їх боротьбі за свою демократію – і нашу. Слава Україні!», – заявила Фріланд.

25 лютого 2022 року ЄС та Велика Британія також запровадили проти Путіна та Лаврова персональні санкції. Також ЄС заявив про запровадження нових «масштабних санкцій» проти Росії, під які підпадає 70% банківського ринку РФ та ключові державні компанії.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1037
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду