Зеленський закликав журналістів «не виконувати завдання власників медіа»

Зеленський закликав журналістів «не виконувати завдання власників медіа»

14 Лютого 2022
2065
14 Лютого 2022
20:06

Зеленський закликав журналістів «не виконувати завдання власників медіа»

2065
«Не працюйте на людей, які вже втекли із власної країни».
Зеленський закликав журналістів «не виконувати завдання власників медіа»
Зеленський закликав журналістів «не виконувати завдання власників медіа»

У зверненні до народу, опублікованому ввечері 14 лютого, президент Володимир Зеленський окремо звернувся до українських журналістів. Він закликав їх не виконувати замовлення власників, а працювати в інтересах України.

«Важливим фронтом захисту є об’єктивне висвітлення ситуації вітчизняними засобами масової інформації, — сказав Зеленський. — І зараз я хочу звернутись саме до наших українських журналістів. Декому з вас інколи доводиться виконувати завдання власників медіа. Більшість з них уже втекли з власної країни. Працюйте на Україну — не на тих, хто втік. Від вашої чесної позиції сьогодні залежить доля України».

До людей, які «покинули Україну в найвідповідальніший момент» (хто саме мався на увазі, президент не уточнив) він також звернувся з такими словами: «Ваша сила — не у ваших грошах. Не у літаках. А у громадянській позиції, яку ви можете проявити. Поверніться до своїх людей та до своєї країни, завдяки яким ви отримали свої заводи та статки. Сьогодні кожен проходить справжній тест на громадянина України. Пройдіть його гідно — нехай всі зрозуміють, для кого Україна дійсно Батьківщина, а для кого просто майданчик для грошей».

Раніше українські медіа повідомляли, що низка українських бізнесменів та політиків покинули Україну чартерними авіарейсами. Зокрема із посиланнями на свої джерела «Українська правда» стверджує, що з України виїхали Ілля Кива, Наталія Королевська, Сергій та Юлія Льовочкіни, Вадим Рабинович, Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Пузанов, Віталій Борт, Юрій Солод, Вадим Столар та Олег Волошин із «Опозиційної платформи — За життя», позафракційний Вадим Новинський, Олександра Устинова та Ярослав Железняк із «Голосу», Олександр Аліксійчук, Ігор Кривошеєв, Сергій Нагорняк, Євген Пивоваров та Ірина Аллахвердієва зі «Слуги народу», позафракційні Дмитр Шпенов, Євген Яковенко та Роман Іванісов. Також Україну нібито покинули літаки Бориса Колесникова, Ріната Ахметова, Віктора Пінчука, Андрія Ставніцера, Олександра Ярославського та інших.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2065
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду