Прем'єр Польщі порівняв сусідство з Росією із життям біля вулкану

Прем'єр Польщі порівняв сусідство з Росією із життям біля вулкану

1 Лютого 2022
1883
1 Лютого 2022
14:59

Прем'єр Польщі порівняв сусідство з Росією із життям біля вулкану

1883
Матеуш Моравецький: «Живучи близько до такого сусіда, як Росія, ми маємо враження, що живемо біля вулкану».
Прем'єр Польщі порівняв сусідство з Росією із життям біля вулкану
Прем'єр Польщі порівняв сусідство з Росією із життям біля вулкану

Голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький під час спільної з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем заяви для преси порівняв сусідство з Росією із життям біля вулкану.

Таку заяву Моравецький зробив під час офіційного візиту до Києва на тлі повідомлень про можливе масштабне вторгнення Росії до України.

«Наша частина Європи не переживає землетрусів, вибухів вулканів, але що з того? Живучи близько до такого сусіда, як Росія, ми маємо враження, що живемо біля вулкану», – цитує Моравецького «Укрінформ».

Голова польського уряду також констатував, що Польща готова надавати Україні в міру своїх можливостей допомогу у газовій сфері та енергетиці, у сфері обороноздатності держави та гуманітарних питань.

«Суверенна, демократична Україна є в інтересах всієї Європи, а яка могла би бути альтернатива? Можемо подивитися на Білорусь», – сказав прем’єр Польщі.

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях, створивши терористичні утворення «ДНР» та «ЛНР». У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

З осені 2021 року західні ЗМІ з посиланням на дані розвідки повідомляють, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

4 грудня видання Bild з посиланням на джерела у західних розвідках опублікувало мапу, згідно з якою ймовірний напад Росії на Україну планується в три етапи на початку 2022 року з метою захоплення до двох третин території, включаючи Київ.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готує масштабну військову операцію проти України на кінець січня – початок лютого 2022 року і може завдати удару одразу з кількох напрямків.

Про загрозу масштабного російського вторгнення відкрито заявляють очільники західних держав, зокрема, президент США Джо Байден та прем'єр Великої Британії Борис Джонсон.

Байден вже заявив, що широкомасштабне вторгнення в Україну стане для Росії «катастрофою», а російський президент Володимир Путін у цьому разі зазнає санкцій із боку Заходу, «яких він досі не бачив».

У січні 2022 року Велика Британія на тлі посилення російської ескалації почала поставляти ЗСУ оборонне озброєння – високоточні протитанкові комплекси NLAW. Збільшили допомогу Україні і США.

Однак міністр оборони Олексій Резніков заявив, що кількість російських військових біля кордонів України співмірна з цифрами минулої весни. 

Президент Зеленський під час зустрічі з іноземними журналістами заявив, що США підтримують гостру «інформаційну ситуацію» навколо стягування російських військ до кордонів України.

Фото: пресслужба Кабінету міністрів України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1883
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду