Путін змушений посунути дату можливого вторгнення до України – NYT

Путін змушений посунути дату можливого вторгнення до України – NYT

11 Січня 2022
8090
11 Січня 2022
15:45

Путін змушений посунути дату можливого вторгнення до України – NYT

8090
NYT: Через відносно м'яку зиму Росії довелося посунути дату можливого вторгнення ближче до весни.
Путін змушений посунути дату можливого вторгнення до України – NYT
Путін змушений посунути дату можливого вторгнення до України – NYT

Росія посунула дату можливого наступу проти України до весни через відносно м’яку зиму. Про це говориться в цитованому ВВС News Україна матеріалі The New York Times.

Як пише NYT з посиланням на джерела, в Білому домі вважають, що відносно м’яка зима уповільнила замерзання землі, і президент Росії Володимир Путін нібито змушений відкласти можливий наземний наступ.

«Через відносно м'яку зиму земля достатньо не промерзла, і дату можливого вторгнення Путіну довелося посунути ближче до весни. Сильні морози, які зазвичай починаються в Україні у січні, у багатьох місцях так і не настали. А доки під ногами болото, наземна операція не зможе початися раніше лютого, вважають у Вашингтоні», – пише газета.

Оскільки погода у найближчі кілька тижнів є вирішальним фактором для можливого розвитку ситуації, адміністрація Байдена постійно консультується з метеорологами. Військова розвідка США також постійно відстежує ситуацію.

Джерела вказують, що останніми тижнями кількість російських військ на кордоні з Україною залишалася стабільною.

Однак за даними розвідки США, Росія почала переміщувати військові гелікоптери до кордонів України, що може свідчити про продовження планування нападу.

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях, створивши терористичні утворення «ДНР» та «ЛНР». У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

1 листопада 2021 року видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

4 грудня видання Bild з посиланням на джерела у західних розвідках опублікувало мапу, згідно з якою ймовірний напад Росії на Україну планується в три етапи на початку 2022 року з метою захоплення до двох третин території, включаючи Київ.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готує масштабну військову операцію проти України на кінець січня – початок лютого 2022 року і може завдати удару одразу з кількох напрямків.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба висловив думку, що рішення про вторгнення російських військ до України лежить у Кремлі «на столі». 

Фото: Минобороны России/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8090
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду