«На подарунок». В «Епіцентрі» пропонували придбати книгу «Майн кампф»

«На подарунок». В «Епіцентрі» пропонували придбати книгу «Майн кампф»

6 Січня 2022
5710

«На подарунок». В «Епіцентрі» пропонували придбати книгу «Майн кампф»

5710
Твір Гітлера йшов у комплекті з виданнями для антисемітів.
«На подарунок». В «Епіцентрі» пропонували придбати книгу «Майн кампф»
«На подарунок». В «Епіцентрі» пропонували придбати книгу «Майн кампф»

На сайті мережі супермаркетів «Епіцентр» проходила акція на книгу Адольфа Гітлера та іншу антисемітську літературу. Про це повідомляє УНІАН.

До подарункового видання входить три книги, що пропонувалися зі знижкою у розділі «На подарунок». Це «Моя боротьба» Адольфа Гітлера, «Міжнародне єврейство» Генрі Форда та «Щуролюди» Орея Волота.

Спочатку, як було зазначено на сайті, набір коштував 1 999 гривень, а після вартість знизили до 1 499 грн.

Акцію скасували після того, як до «Епіцентру» звернулася Об'єднана єврейська громада України. Після розгляду клопотання про зняття книг з продажу посилання на пропозицію стало неактивним.

Після самогубства Адольфа Гітлера в 1945 році авторські права на книгу «Моя боротьба» перейшли до землі Баварія, яка відмовилася від будь-яких наступних перевидань цієї неоднозначної книги в Німеччині. Згідно із законом про авторські права, чинним на території Баварії, через 70 років після смерті автора текст стає суспільним надбанням. Тобто з 2016 року його може публікувати кожен охочий. Відтоді у Німеччині книга стала бестсесслером, пише «Історична правда»

Фото: «Історична правда», скріншот УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5710
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Tamara
29 дн. тому
Йоб@ні ж@ди. Але не страшно. Якщо заборонять продавати, є свинопси, яким все одно що продавати)
Helga
995 дн. тому
Цікаво, а за навмисне розпалювання ворожнечі подібною літературою - хтось понесе відповідальність? ЕпіцентрК або ж контора LasKnigas, яка цей товар виставила ?
Запоріжжя
995 дн. тому
Мені навіть фірма - видавець відома. Раніше лише "Моя боротьба" коштувала в районі 700 грн. Взагалі доволі дивна ситуація із цією книжкою: її можна вільно завантажити у Всемережжі, правда це буде старий радянський переклад. Але продавати її не вільно. У тій же Німеччині вона продається зі спростуванням, себто науковці розвінчували міфи та побрехеньки нацистів. І в жодного маланця ґепа не палає від цього. Але не в нас. Наші маланці зі здоровим глуздом не товаришують
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду