Фронтове фото українського журналіста потрапило в рейтинг найкращих світлин Reuters (ФОТО)

Фронтове фото українського журналіста потрапило в рейтинг найкращих світлин Reuters (ФОТО)

7 Грудня 2021
5149
7 Грудня 2021
20:13

Фронтове фото українського журналіста потрапило в рейтинг найкращих світлин Reuters (ФОТО)

5149
Олександр Клименко сфотографував військового Володимира Семінько, який в окопі біля селища Піски гладить цуценят.
Фронтове фото українського журналіста потрапило в рейтинг найкращих світлин Reuters (ФОТО)
Фронтове фото українського журналіста потрапило в рейтинг найкращих світлин Reuters (ФОТО)

Фронтова фотографія з окопів російсько-української війни українського журналіста Олександра Клименка потрапила в рейтинг агентства Reuters з найкращими фото 2021 року.

На світлині – військовослужбовець Володимир Семінько, який служить у окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського. Він гладить двох цуценят на одній з крайніх позицій в селищі Піски. Фото зроблене у квітні, коли російські війська групувались на кордоні з Україною. 

Читайте також: 

Всього у рейтингу – 13 світлин. Фото ввійшло відразу в три розділи кращих фото Reuters.

Army Inform пише, що Олександр Клименко народився на Чернігівщині. Випускник факультету журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Із 1991 року й дотепер – фотокореспондент газети «Голос України». Перші воєнні сюжети відзняв у далекому 1992 році у Придністров’ї. Потім були колишня Югославія, Ліван, Кувейт, Сьєрра-Леоне, Ліберія, Кот-Д’Івуар, Південний Судан і Демократична республіка Конго. Під час Революції гідності, перебуваючи в самому епіцентрі подій, Олександр був поранений. Від початку російської військової агресії на Сході України неодноразово виїжджав у район бойових дій.

Олександр є автором кількох фотоальбомів, серед яких: «Україна. 10 років поступу» (2001), «Миротворча діяльність українського війська. Перше десятиліття» (2004), «Крізь вогонь і сльози» (2009), «Фронтовий альбом» (2016). Мав персональні фотовиставки у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку (2012), у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі (2012, 2013, 2014), у Литві (2015), Польщі (2015, 2016), Люксембурзі (2015), був учасником колективних виставок про війну в Україні в парламентах Великої Британії (2015) та Данії (2014).

Нагадаємо, що у 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях, створивши терористичні утворення «ДНР» та «ЛНР». У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

1 листопада 2021 року видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

10 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив, що західні партнери надали Києву дані про збільшення концентрації військ Росії на кордонах України. Де-факто президент визнав стягування російських військ до кордонів України.

4 грудня видання Bild з посиланням на джерела у західних розвідках опублікувало мапу, згідно з якою ймовірний напад Росії на Україну планується в три етапи на початку 2022 року з метою захоплення до двох третин території, включаючи Київ.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готує масштабну військову операцію проти України на кінець січня – початок лютого 2022 року і може завдати удару одразу з кількох напрямків.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба висловив думку, що рішення про вторгнення російських військ до України лежить у Кремлі «на столі». Однак зараз немає свідчень, що воно остаточно ухвалене Москвою.

Фото: з вільних джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5149
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду