Нардеп Соха оголосив про вихід зі «Слуги народу»: соромно через призначення Шурми до ОП

Нардеп Соха оголосив про вихід зі «Слуги народу»: соромно через призначення Шурми до ОП

30 Листопада 2021
3933
30 Листопада 2021
10:56

Нардеп Соха оголосив про вихід зі «Слуги народу»: соромно через призначення Шурми до ОП

3933
Роман Соха: Мені дуже соромно за це призначення, це остання крапля.
Нардеп Соха оголосив про вихід зі «Слуги народу»: соромно через призначення Шурми до ОП
Нардеп Соха оголосив про вихід зі «Слуги народу»: соромно через призначення Шурми до ОП

Нардеп Роман Соха заявив, що виходить зі складу фракції «Слуга народу». Причною такого рішення він назвав призначення Ростислава Шурми заступником голови Офісу президента.

Про своє рішення Соха оголосив з трибуни Верховної Ради.

«Ви обіцяли, що у наших рядах будуть нові обличчя. Люди, які не були у політиці, не були дотичні до схем і не грабували країну. Ви обіцяли нову генерацію державників. Сьогодні я бачу призначення Ростислава Шурми заступником глави Офісу президента. Це колишній функціонер проросійського "Оппблоку", він намагався зірвати вибори», – заявив нардеп.

На думку Сохи, Шурма є «представником старої корупційної системи», який «бився за її збереження».

«У нас війна, а куратором економіки в ОП ставлять людину, яка має такий бекграунд і репутацію... Це не те, що ми обіцяли людям. Для мене особисто Шурма – це остання крапля. Мені дуже соромно за це призначення, а також за призначення міліціянта Януковича Олега Татарова, лобіста Харківських угод Руслана Демченка. Цих людей не має бути на держаних посадах», – заявив Соха.

У 2019 році Соха був обраний нардепом від партії «Слуга народу» у виборчому окрузі №75 Запорізької області. Раніше нардеп долучився до міжфракційного об’єднання «Розумна політика», створеного ексспікером парламенту Дмитром Разумковим.

23 листопада президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Ростислава Шурми заступником керівника Офісу президента.

На цій посаді Шурма відповідатиме за економічний блок діяльності Офісу президента.

Ростислав Шурма народився 1983 року у Львові. Закінчив Національний університет «Києво-Могилянська академія» («економіка та підприємництво») та Київський економічний університет імені Гетьмана («економічна теорія»).

У 2012-2019 роках Шурма був гендиректором заводу Запоріжсталь, який входить до групи «Метінвест» Ріната Ахметова. Також Шурма працював фінансовим директором Макіївського металургійного заводу, був членом наглядової ради Маріупольського металургійного комбінату, головою наглядової ради заводу «Промет» (Болгарія, «Метінвест»), членом ради директорів «Метінвест-Траметал» (Італія).

Був головою Запорізької регіональної організації партії «Опозиційний блок». Шурма є членом наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром».

Ростислав Шурма є сином українського політика, члена СДПУ(о) Ігоря Шурми. У 2003 році Ігор Шурма був обраний депутатом парламенту, під час президентських виборів 2004 року активно підтримував тодішнього прем'єра Віктора Януковича.

Скріншот відео: Телеканал Рада/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3933
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду