Нацрада нагадує мовникам про день пам'яті 29 вересня

Нацрада нагадує мовникам про день пам'яті 29 вересня

21 Вересня 2021
2097
21 Вересня 2021
15:02

Нацрада нагадує мовникам про день пам'яті 29 вересня

2097
У цей день Україна вшановує пам’ять жертв Бабиного Яру.
Нацрада нагадує мовникам про день пам'яті 29 вересня
Нацрада нагадує мовникам про день пам'яті 29 вересня

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення нагадує мовникам про день пам'яті 29 вересня. Це 80-ті роковини масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30.09.1941).

Цьогоріч ця дата відзначається відповідно до постанови Верховної Ради України від 16.12.2020 № 1092-IX.

У Бабиному Яру було вбито понад 100 000 цивільних громадян. Із вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень.

29 вересня українські телеканали мають припинити трансляцію комедійних фільмів, гумористичних передач, музичних кліпів, реклами та повідомлень, що містять аудіовізуальну інформацію гумористичного характеру.

В ефірі радіостанцій не має бути музичних передач, що містять твори мажорного звучання, вікторин і розіграшів призів, музичних творів гумористичного характеру.

О 12:00 в ефірі телерадіокомпаній оголошується хвилина мовчання. Перед цим мовники мають поінформувати глядачів та слухачів про день пам'яті.

Під час телетрансляції розмістити на екрані відповідне стилізоване зображення або палаючу свічку, які є доречними до відповідної події.

Нагадаємо, раніше Нацрада вирішила не карати канал «Рада» через порушення у день пам’яті.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2097
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду