20 вересня – презентація результатів дослідження «Індекс захисту персональних даних»

20 вересня – презентація результатів дослідження «Індекс захисту персональних даних»

15 Вересня 2021
2727
15 Вересня 2021
13:20

20 вересня – презентація результатів дослідження «Індекс захисту персональних даних»

2727
Результати дослідження покажуть стан корпоративної культури компаній щодо захисту персональних даних користувачів станом на липень 2021 року.
20 вересня – презентація результатів дослідження «Індекс захисту персональних даних»
20 вересня – презентація результатів дослідження «Індекс захисту персональних даних»

У понеділок, 20 вересня 2021 року, о 12:00, у Києві в агенції «Укрінформ» ГО «Інтерньюз-Україна» представить результати дослідження 20 провідних технологічних українських компаній на предмет дотримання ними цифрових прав користувачів в аспекті захисту персональних даних. 

Коли: понеділок, 20 вересня, 12:00—13:00. Де: ІА «Укрінформ», Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16.

Акредитація за телефоном: + 38 063 710 13 96 або за посиланням.

Юристи та експерти з цифрових технологій проаналізували корпоративні політики компаній у сфері телекомунікацій, наданні послуг інтернету та онлайн-сервісів. До списку компаній увійшли Kyivstar, Lifecell, Vodafone, Rozetka, Olx.ua, Nova poshta, Ukr.net, Comfy.ua, Foxtrot.ua, Eldorado.ua, Prom.ua, Citrus.ua, Allo.ua, Kasta.ua, MakeUp.com.ua, Zakaz.ua, Silpo, Triolan, DataGroup, Lanet.

Результати дослідження покажуть стан корпоративної культури компаній щодо захисту персональних даних користувачів станом на липень 2021 року, а дослідники запропонують кроки з удосконалення цих політик на основі отриманих результатів.

Спікери події:

  • Віталій Мороз, консультант із цифрових технологій;
  • Павло Бєлоусов, експерт з питань цифрової безпеки ГО «Інтерньюз-Україна», консультант Школи цифрової безпеки DSS380;
  • Тетяна Авдєєва, юристка з медійного права (ЦЕДЕМ);
  • Лідія Волкова, юристка;
  • Аліна Правдиченко, юристка з питань медійного права та захисту персональних даних.

Під час презентації спікери обговорять наступні питання:

  • Чи створюють приватні компанії умови для кращого розуміння користувачами своїх прав в онлайн-просторі?
  • Чи відповідає корпоративна політика приватних компаній нормам українського законодавства у сфері захисту персональних даних?
  • Які з компаній привнесли у свою роботу європейські стандарти захисту персональних даних на основі положень GDPR?
  • Які кроки необхідно зробити приватним компаніям аби покращити корпоративні політики конфіденційності та захисту цифрових прав користувачів?

Перше в Україні дослідження Індексу захисту персональних даних продовжує світову ініціативу, відому як Індекс цифрових прав (анг. Ranking Digital Rights), запроваджену в США у 2015 році і має на меті підняти широку дискусію щодо політики та практики поваги до персональних даних українських користувачів із боку приватного сектору.

Результати дослідження були отримані на основі аналізу відкритих даних компаній, а також шляхом надсилання офіційних запитів до кожної з 20 приватних компаній. Згодом команда проєкту також планує провести закриту робочу зустріч із представниками приватних компаній для вдосконалення їхніх корпоративних політик.

Експертне дослідження підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Графіка: «Інтерньюз-Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду