Дипломатичний ляп: Пресслужба Зеленського фактично визнала «незалежність» Абхазії

Дипломатичний ляп: Пресслужба Зеленського фактично визнала «незалежність» Абхазії

20 Липня 2021
3854
20 Липня 2021
11:09

Дипломатичний ляп: Пресслужба Зеленського фактично визнала «незалежність» Абхазії

3854
Один із керівників окупаційної адміністрації Абхазії вже встиг подякувати Зеленському за фактичне визнання самопроголошеної республіки.
Дипломатичний ляп: Пресслужба Зеленського фактично визнала «незалежність» Абхазії
Дипломатичний ляп: Пресслужба Зеленського фактично визнала «незалежність» Абхазії

Пресслужба президента України Володимира Зеленського фактично визнала «незалежність» окупованого Росією грузинського регіону Абхазія. На сайті голови держави написали, що Зеленський відвідав «кордон» (на російській сторінці сайту – «границу», англійській – border) Абхазії. Про це повідомили «Букви».

«Близько 14 години на офіційному сайті президента повідомили, що у Грузії він ознайомився з безпековою ситуацією “на межі з Абхазією”. При цьому в російскій версії “межу” переклали як “граница”, а в англійській версії – border (кордон). Такий дипломатичний ляп провисів на сайті президента декілька годин», – йдеться в повідомленні.

Ввечері помилку виправили, замість кордону написали про лінію окупації з Абхазією.

Один із керівників окупаційної адміністрації Абхазії Кан Танія вже встиг подякувати Зеленському за фактичне визнання самопроголошеної республіки. «Хочеться подякувати президенту України за фактичне визнання Абхазії. По-перше, у заголовку на сайті президента України не пишуть про названу грузинською владою “адміністративну лінію”, а називають речі своїми іменами – тобто кордон з Абхазією”. По-друге, В. Зеленський зробив наступну заяву: “В Абхазії нарощується військова присутність РФ, порушуються права громадян”. Ключове слово – громадян. Нагадаю, громадянин – особа, яка належить до постійного населення даної держави, користується всіма правами, забезпеченими Конституцією, і виконує всі встановлені Конституцією обов’язки», – написав він у Facebook.

Прессекретар президента Сергій Никифоров повідомив «Детектору медіа», що ця новина жодним чином не вплинула на відносини між Україною та Грузією.

Абхазія – регіон Грузії, де-факто окупований РФ з початку 1990-х років. Україна офіційно не визнає Абхазію незалежною державою.

Раніше Офіс президента назвав Торонто столицею Канади. Потім допустилися помилки, переплутавши Литву з Латвією, і, за відгуками деяких користувачів соцмережі, видаляли коментарі із зауваженнями про це. Згодом Юлія Мендель переплутала Латвію з Литвою, але сказала, що це був нібито тролінг.

Фото: Букви, ОПУ, Борислав Береза 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3854
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Бандерівець
972 дн. тому
А що ж ви вимагаєте від інфантильного наркозалежного дебіла і його лепрозорія???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду