Окружний адмінсуд «залишив без руху» позов Моргенштерна до СБУ

Окружний адмінсуд «залишив без руху» позов Моргенштерна до СБУ

25 Червня 2021
2908
25 Червня 2021
17:12

Окружний адмінсуд «залишив без руху» позов Моргенштерна до СБУ

2908
Суд встановив, що позовна заява Моргенштерна подана без додержання встановлених вимог.
Окружний адмінсуд «залишив без руху» позов Моргенштерна до СБУ
Окружний адмінсуд «залишив без руху» позов Моргенштерна до СБУ

Окружний адміністративний суд Києва «залишив без руху» позов російського репера Моргенштерна (Алішера Валєєва) до СБУ. 

«При розгляді питання відкриття провадження за вказаним позовом, суд встановив, що позовна заява подана без додержання вимог, встановлених статтями 160,161 Кодексу адміністративного судочинства України», повідомили в ОАСК у відповідь на запит Радіо Свобода.

В ОАСК зазначили, що з огляду на це, суд «залишив без руху» вказаний позов та встановив строк для усунення недоліків.

22 квітня 2021 року Мінкульт на підставі звернення СБУ включив до чорного списку російського репера Алішера Валєєва (Моргенштерна).

17 червня Моргенштерн подав до Окружного адміністративного суду Києва позов до СБУ. Російський виконавець просить суд визнати протиправним звернення СБУ до МКІП щодо його включення до переліку заборонених артистів, а також наказ, який вносить росіянина до «чорного списку».

Крім того, Моргенштерн просить Окружний адмінсуд витребувати в СБУ постанову про заборону йому в’їзду в Україну.

В СБУ заявили, що рішення щодо Моргенштерна було ухвалене виключно в рамках законодавства і спецслужба готова захищати свою позицію в суді.

Раніше Моргенштерн повідомляв, що має намір на початку літа 2021 року перетнути кордон України та виступити з концертами. Це повідомлення російського репера викликало критику в мережі щодо гастролей, які він анонсував у Києві, Харкові і Запоріжжі.

Моргенштерн раніше заявляв у пресі, що не розглядає «кримський ринок» для концертів, бо потім його не впустять на материкову Україну.

Фото: MORGENSHTERN/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2908
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду