У Києві стартує міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – 2021

У Києві стартує міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – 2021

23 Червня 2021
2284
23 Червня 2021
10:29

У Києві стартує міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – 2021

2284
Через пандемію коронавірусу фестиваль пройде у гібридному форматі: купити квитки можна лише онлайн і лише на певні часові проміжки.
У Києві стартує міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – 2021
У Києві стартує міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – 2021

У середу, 23 червня, у Києві стартує десятий ювілейний Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», який триватиме до 27 червня.

Через пандемію коронавірусу фестиваль пройде у гібридному форматі: він вперше працюватиме з 9 ранку (з 9:00 до 10:00 – година вільного входу для пенсіонерів), купити квитки можна лише онлайн і лише на певні часові проміжки. Дитячу зону фестивалю для безпеки відвідувачів розмістили на відкритому повітрі, у дворі Арсеналу.

Відвідувачів фестивалю просять перебувати в масках, дотримуватись соціальної дистанції, дезінфікувати руки та уникати скупчень.

Свою книжкову продукцію впродовж п’яти днів презентуватимуть 145 видавництв, заплановано провести майже 300 івентів.

У середу, 23 червня, заплановано провести понад 30 івентів, зокрема:

  • О 15:30 – програма з книжкового дизайну, присвячена Георгію Нарбуту і творенню українського бренду;
  • О 15:00 зустріч з нагоди 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну та презентація його книжок;
  • О 15:30 – круглий стіл «Роль ветеранської літератури у протидії смисловій війні РФ проти України» за участі міністра у справах ветеранів, генерал-майора СБУ Юлії Лапутіної.
  • О 17.30 відбудеться церемонія відкриття фестивалю та нагородження переможців конкурсу «Найкращий книжковий дизайн-2021»;
  • О 19:00 відбудеться презентація книжки «Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грибаускайте» за участі авторки Дайви Ульбінайте, самої героїні – президентки Литви Далі Грибаускайте та міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби;
  • О 20:00 розпочнеться подія Письменницької програми Сергія Жадана – концерт українсько-німецької дружби «Співочі кажани» за участі куратора програми, а також його німецьких друзів Владіміра Камінера і Юрія Гуржи. 

Більшість подій завдяки трансляції на MEGOGO можна буде безкоштовно подивитись з будь-якого куточка світу.

Фестиваль заснований Мистецьким арсеналом у 2011 році і як щорічний книжковий ярмарок та інтелектуальна подія за участі відомих письменників та літературознавців.

У 2019 році «Книжковий Арсенал» був визнаний найкращим літературним фестивалем року на International Publishing Industry Excellence Awards.

У 2020 році фестиваль «Книжковий Арсенал» був скасований через пандемію коронавірусу. У 2021 році фестиваль мав відбутись у травні, однак через пандемію організатори перенесли його старт на червень.

Фото: Книжковий Арсенал/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2284
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду