ТОП-3 покриття для підлоги в приміщеннях комерційного призначення

16 Червня 2021
1265
16 Червня 2021
14:02

ТОП-3 покриття для підлоги в приміщеннях комерційного призначення

1265
ТОП-3 покриття для підлоги в приміщеннях комерційного призначення

Звичайно, вимоги до покриття підлоги в торговельних залах, офісах, на спортивних майданчиках, у готелях — інші, адже вони мають витримати значні навантаження, не втрачаючи зовнішнього вигляду. Додатково підлога має відповідати низці критеріїв:

  1. Бути зручною в експлуатації.
  2. Не боятися механічних пошкоджень, ударів.
  3. Не ковзати, адже це може «вилитись» у значні виплати постраждалим.

Тож, що обрати для чергового ремонту чи устаткування нової зали — спробуємо розібратися.

Варіант № 1. Лінолеум

Це перший варіант у всіх сенсах, адже таке покриття для підлоги вирізняється доступною ціною, легко чиститься, монтується та демонтується, підходить для використання в приміщеннях будь-якого призначення.

Розрізняють два види комерційного лінолеуму:

  • гомогенний — https://www.tarkett.ua/uk_UA/category-ua_C01001-komerc-yniy-gomogenniy-l-noleum, який підійде для офісів, лікувальних і навчальних закладів. Складається з одного шару суміші ПВХ і пластифікаторів, додатково покритий захисним лаком. Із часом потребує шліфування;
  • гетерогенний — ідеальний для спортивних і виробничих майданчиків. Завдяки багатошаровості має тривалий термін експлуатації, не деформується із часом, не потребує спеціального догляду.

Варіант № 2. Килимова плитка

Відносно недавній матеріал, має більш щільну основу, ніж ковролін. Форма плитки спростила монтаж цього покриття для підлоги, транспортування, дала змогу втілювати безліч дизайнерських ідей, адже плитки можна комбінувати, граючись із візерунками й кольорами. Підходить килимова поверхня для оформлення офісів, дитячих установ, пансіонатів, готелів тощо.

Окрім основних переваг плитки, виділимо ще такі:

  • тепло- та звукоізоляція;
  • антистатичність — ворс оброблений спеціальною речовиною, яка запобігає притягуванню пилу;
  • екологічна та пожежна безпека;
  • додає приміщенню затишної атмосфери.

Варіант № 3. Ламінат

У громадських установах витримує інтенсивні навантаження до 10 років, водночас залишається привабливим на вигляд. Для ламінату характерні:

  • вологовитривалість;
  • стійкість до механічних пошкоджень, деформацій, зокрема від ніжок меблів;
  • різноманіття оформлення;
  • легкий монтаж — планки обладнані системою замків TC-lock, завдяки чому вони швидко з’єднуються між собою, формуючи цільне полотно.

Крім офісних приміщень, ламінат використовують у галереях, концертних залах тощо.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду